ΚΟΣΜΟΣ

Στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ

Δοκιμάζουν πειραματικό φάρμακο σε ασθενή με Εμπόλα

Αμερικανός 51 χρονών ο οποίος έχει μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό Εμπόλα του χορηγείται ένα εντελώς καινούργιο φάρμακο σε νοσοκομειακό κέντρο στην Ομάχα της Νεμπράσκα, όπου ο δρ. Φιλ Σμιθ διευθυντής της μονάδας βιολογικής ιατρικής ανέφερε ότι το σκεύασμα είναι «ένα πειραματικό φάρμακο».

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Σμιθ είπε ότι δεν μπορεί να δώσει κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια σχετικά με το συγκεκριμένο φάρμακο, αλλά σημείωσε ότι δεν πρόκειται για το έως τώρα γνωστό φάρμακο ZMapp που χρησιμοποιήθηκε για τη θεραπεία δύο άλλων Αμερικανών ασθενών που επίσης είχαν προσβληθεί από την ασθένεια και πλέον είναι καλά.

Ebola Americans Nebraska

Ο ασθενής ονομάζεται Ρίκ Σάκρα είναι γιατρός και εργαζόταν στη Λιβερία της Δυτικής Αφρικής ως ιεραπόστολος, όταν διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό Εμπόλα. Έφτασε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στη Νεμπράσκα, την περασμένη Παρασκευή. Οι γιατροί του είπαν ότι τα πρώτα σημάδια της θεραπείας που ακολουθεί είναι ενθαρρυντικά, αλλά είναι πολύ νωρίς για να πουν αν θα ανακάμψει πλήρως. Ο ασθενής πάντως είναι σε καλή κατάσταση και μάλιστα επικοινώνησε με την οικογένειά του μέσω τηλεδιάσκεψης δύο φορές κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νεμπράσκα διαθέτει ειδική μονάδα σχεδιασμένη για τη νοσηλεία ασθενών που έχουν μολυνθεί με τον ιό Εμπόλα. Η μονάδα στελεχώνεται με ειδικούς σε μολυσματικές ασθένειες που ετοιμάζονται χρόνια για καταστάσεις όπως αυτή που αντιμετωπίζουν με τον εν λόγω θανατηφόρο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.