ΚΟΣΜΟΣ
Για την γκάφα του με το «γουργούρισμα»
Έχει έτοιμη συγνώμη για τη βασίλισσα Ελισάβετ ο Κάμερον
Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόκειται να ζητήσει προσωπικά συγγνώμη από τη βασίλισσα Ελισάβετ, μετά από την ...γκάφα που έκανε όταν ακούστηκε να σχολιάζει σε κουβέντα που είχε με τον πρώην δήμαρχο της Ν. Υόρκης, Μ. Μπλούμπεργκ ότι η μονάρχης «γουργούρισε» από ικανοποίηση στο άκουσμα της επικράτησης του «Όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.
Το σχόλιο αυτό, το οποίο έκανε ο Κάμερον στον Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, την Τρίτη κατά την επίσκεψή του στην πόλη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, έγινε αντιληπτό από ένα τηλεοπτικό συνεργείο. «Γουργούρισε. Δεν έχω ακούσει κάποιον τόσο χαρούμενο», είπε ο Κάμερον για τη βασίλισσα, το Συντηρητικό Κόμμα του οποίου έκανε εκστρατεία για να παραμείνει η Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ίδια η βασίλισσα, η οποία ποτέ δεν δημοσιοποιεί τις πολιτικές της απόψεις, δεν είχε εκφράσει άποψη για το δημοψήφισμα, κι είχε αρκεστεί να πει ότι ελπίζει η χώρα να βγει ενωμένη μετά την ψηφοφορία της περασμένης εβδομάδας.
Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Κάμερον θα απολογηθεί προσωπικά στη βασίλισσα όταν την δει στην επόμενη τακτική τους συνάντηση. «Κοιτάξτε, ντρέπομαι πολύ γι αυτό. Λυπούμαι υπερβολικά γι αυτό», είπε στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με το Sky. «Ήταν μία ιδιωτική συζήτηση, αλλά σαφώς μία ιδιωτική συζήτηση που δεν θα έπρεπε να κάνω και δεν θα ξανακάνω. Το γραφείο μου έχει ήδη έρθει σε επαφή με τα Ανάκτορα για να το καταστήσει σαφές και θα το πράξω κι εγώ ο ίδιος», είπε ο πρωθυπουργός.

MATRIX24 WebTV
