ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Champions League

Θρύλε της Ευρώπης!

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, 3-2 την πρωταθλήτρια Ισπανίας Ατλέτικο Μαδρίτης στην πρεμιέρα του εφετινού Champions League.

Σε μία αξέχαστη ευρωπαϊκή βραδιά ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός νίκησε 3-2 την Ατλέτικο Μαδρίτης και ξεκίνησε θριαμβευτικά την εφετινή φάση των ομίλων του Champions League.

Τρελό ματς έγινε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων και την Ατλέτικο να μένει ζωντανή με το γκολ του Μάντζουκιτς. Οι πρωταθλητές Ελλάδας προηγήθηκαν στο 13ο λεπτό με μακρινό σουτ του Μαζουακού και στο 31' διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Αφελάι μετά από «κομπίνα» με τον Μήτρογλου. Η Ατλέτικο, που απειλούσε κυρίως με κεφαλιές, μείωσε με κεφαλιά και συγκεκριμένα στο 38ο λεπτό με τον Μάντζουκιτς.

karaisk

Στο δεύτερο μέρος ήταν λογικό να πιέσει η Ατλέτικο που έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης. Το έκανε σε... ασφυκτικό βαθμό, την ώρα που ο Ολυμπιακός αναζητούσε την ευκαιρία για να χτυπήσει σε κενό χώρο και να πετύχει το τρίτο τέρμα που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού για μια μεγάλη νίκη. Αυτό το πέτυχε με τον... συνήθη Κώστα Μήτρογλου να σκοράρει στο 73' και να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Πλέον ήταν τυπική διαδικασία το ματς. Ο Ολυμπιακός έπαιξε όπως έπρεπε μέχρι τέλους, κράτησε στην πίεση των Μαδριλένων και παρά το 3-2 στο 86', πήρε τη σπουδαία νίκη.

 

Το φιλμ του αγώνα
10’ Σουτ του Αμπιντάλ, η μπάλα άουτ.
13’ ΓΚΟΟΟΛΛΛΛ Μαζουάκου με σουτ έξω από την περιοχή.
17’ Μάντζουκιτς κεφαλιά, η μπάλα άουτ.
31’ ΓΚΟΟΟΛΛΛ Αφελάϊ με πλασέ.
38’ Γκολ Ατλέτικο με κεφαλιά του Μάντζουκιτς
55’ Μήτρογλου σουτ με τη μπάλα να περνάει άουτ.
60’ Γκριεζμάν σουτ και επέμβαση του Ρομπέρτο.
62’ Σουτ του Γκριεζμάν και ο Ρομπέρτο έδιωξε σε κόρνερ.
70’ ΓΚΟΟΟΛΛΛ Μήτρογλου με κοντινό πλασέ.
86’ Γκολ Γκριεζμάν με πλασέ.

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΣΚΟΡΕΡ: 13’ Μαζουακού, 31’ Αφελάι, 73’ Μήτρογλου / 38’ Μάντζουκιτς, 86’ Γκριεζμάν
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Προένσα (Πορτογαλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Μιράντα και Σουάρες (Πορτογαλία)
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ: Ντε Σούζα και Καπέλα (Πορτογαλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 35’ Ντομίνγκες, 45'+2' Μανιάτης/ 2’ Γκάμπι, 45'+2' Κόκε, 89’ Νίκεθ, 90' Γκριεζμάν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: -/ -

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (83’ Γιαννούλης), Ντομίνγκεζ (46’ Φουστέρ), Μιλιβόγιεβιτς, Αφελάι (69’ Εντινγκά), Μήτρογλου.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Χερμάν Μπούργος): Ομπλάκ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Ανσάλντι, Τουράν, Κόκε, Γκάμπι (56’ Γκριεζμάν), Σουάρεθ, Γκαρθία (66’ Τσέρτσι), Μάντζουκιτς.
 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.