ΚΟΣΜΟΣ

Προβληματισμός στην κυβέρνηση

Επίδομα θέρμανσης ζήτησε η βασίλισσα Ελισάβετ

Το γύρο του κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες η είδηση για το επίδομα θέρμανσης το οποίο ζήτησε η βασίλισσα Ελισάβετ για να ζεστάνει το Μπάκιγχαμ και τον Πύργο του Γουίνδσορ.

Το επίδομα αυτό αφορά φτωχά νοικοκυριά τα οποία θέλουν να αντικαταστήσουν παλαιά και κοστοβόρα συστήματα θέρμανσης με νέα, περισσότερο οικονομικά.

Ο ταμίας του βρετανικού θρόνου φέρεται να έχει απευθύνει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Πολιτισμού-ΜΜΕ και Αθλητισμού με επιστολή στην οποία εξηγεί ότι η βασιλική οικογένεια αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στα αυξημένα έξοδα θέρμανσης τους παλατιού τα οποία ανέρχονται στο ένα εκατομμύριο στερλίνες το χρόνο.

Γενικεύει μάλιστα γράφοντας ότι τα 15 εκατ. στερλίνες με το οποία επιδοτείται θρόνος από την κυβέρνηση δεν είναι αρκετά. Τέλος ζητάει να επιδοτηθεί κατά 40% η αντικατάσταση παλαιών θερμαντικών συστημάτων στο παλάτι με κονδύλια του τοπικού οργανισμού ενέργειας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι βρετανοί πολίτες επιβαρύνονται ετησίως με ένα κόστος που φτάνει τα 38 εκατ. στερλίνες για τη συντήρηση και λειτουργία βασιλικών κτιρίων και εγκαταστάσεων που ανήκουν ακόμη και σε μακρινούς συγγενείς της βασιλικής οικογένειας.

Το αίτημα της βασίλισσας για τη χρήση κονδυλίων που αφορά το επίδομα θέρμανσης των φτωχών νοικοκυριών προβληματίζει την κυβέρνηση του Λονδίνου ενώ οι αντιδράσεις έχουν ήδη ξεκινήσει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.