ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνες για βασανισμούς μεταναστών στη Γερμανία

Έρευνα έχει ξεκινήσει εναντίον οκτώ εργαζόμενων σε τρία γερμανικά κέντρα κράτησης προσφύγων, οι οποίοι κατηγορούνται για κακοποίηση μεταναστών, ανακοίνωσαν σήμερα οι δικαστικές αρχές.

Και τα τρία κέντρα βρίσκονται στο δυτικό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας.

Έξι από τους φρουρούς που αντιμετωπίζουν σε βάρος τους έρευνα εργάζονται σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών στην πόλη Μπούρμπαχ, όπου διαμένουν περίπου 700 μετανάστες. Οι έρευνες εκεί ξεκίνησαν αφού η αστυνομία ενημερώθηκε για την ύπαρξη βίντεο και φωτογραφιών που απεικονίζουν κακοποιήσεις εναντίον των μεταναστών.

Οι φρουροί φέρονται να ανάγκασαν έναν μετανάστη να ξαπλώσει σε ένα στρώμα καλυμμένο με εμετό, δήλωσε ο εισαγγελέας Γιοχάνες Ντάχαϊμ. Η αστυνομία εντόπισε επίσης μια φωτογραφία που είχε τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο στην οποία φαίνεται ένας δεμένος μετανάστη ξαπλωμένος στο πάτωμα και από πάνω του ένας φρουρός, ο οποίος τον πατά με την μπότα του στον σβέρκο, την ώρα που ένας συνάδελφός του παρακολουθεί τη σκηνή χαμογελώντας.

Σε δύο άλλους φρουρούς βρέθηκε απαγορευμένος εξοπλισμός, όπως γκλομπ. Οι αρχές έχουν ανακρίνει εκατοντάδες μετανάστες που κρατούνται στο κέντρο του Μπούρμπαχ, επεσήμανε ο Ντάχαϊμ, ενώ πρόσθεσε ότι κανείς εξ αυτών προς το παρόν δεν έχει καταγγείλει άλλα συμβάντα χρήσης υπερβολικής βίας από την πλευρά των φρουρών.

Την ίδια ώρα υπάρχουν καταγγελίες για φρουρούς που χτυπούν μετανάστες οι οποίοι διαμένουν σε ένα κέντρο στην Έσση. Η αστυνομία ερευνά δύο περιπτώσεις υπερβολικής χρήσης βίας, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος σήμερα.

Η ιδιωτική εταιρεία European Homecare διαχειρίζεται και τα δύο αυτά κέντρα, αν και αυτή έχει αναθέσει σε άλλες εταιρείες τη φρούρηση των κέντρων.
Ακόμη δύο άνδρες φρουροί, ηλικίας 30 και 37 ετών, κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν εναντίον μεταναστών σε ένα κέντρο του Ερυθρού Σταυρού στο Μπαντ Μπέρλεμπουργκ.

Η γερμανική Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε ότι οι αρχές θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τα συμβάντα αυτά ως λόγους για να ερευνήσουν τη διαχείριση, τη φροντίδα και την ασφάλεια στα κέντρα κράτησης.

Η μεγάλη αύξηση των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία φέτος έχει προκαλέσει προβλήματα στις αρχές, μεταξύ αυτών και υπερπληθυσμό στα κέντρα κράτησης. Από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2014, στη χώρα έχουν συνολικά καταγραφεί 99.592 αιτούντες άσυλο, ενώ αναμένονται συνολικά περίπου 200.000 ως το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.