ΚΟΣΜΟΣ

Οι τράπεζες στέλνουν χρήματα

Φόβοι για «εφόδους» στα ΑΤΜ της Σκωτίας

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για το δημοψήφισμα που θα κρίνει το μέλλον της Σκωτίας, οι βρετανικές τράπεζες στέλνουν «αθόρυβα» εκατομμύρια χαρτονομίσματα σε ασφαλείς τοποθεσίες στα βόρεια των συνόρων για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη «έφοδο» των Σκωτσέζων στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών σε περίπτωση επικράτησης του «ναι», όπως αποκαλύπτει ο Independent.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα, οι τράπεζες μετακινούν χρήματα από την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα ΑΤΜ δεν θα «στερέψουν» σε μία ενδεχόμενη αντίδραση πανικού εάν το δημοψήφισμα οδηγήσει στην ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Οι κινήσεις πραγματοποιούνται καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι πολίτες θα θελήσουν να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε αγγλικές τράπεζες εφόσον τελικά υπερισχύσει το στρατόπεδο του «ναι» στις κάλπες που στήνονται την Πέμπτη.

Οι τραπεζίτες αναφέρουν ότι επί του παρόντος δεν έχουν υπάρξει ενδείξεις αύξησης στις αναλήψεις μετρητών από τραπεζικές καταθέσεις ή μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, σημειώνοντας πως σε κάθε περίπτωση η Τράπεζα της Αγγλίας έχει δεσμευθεί να εγγυηθεί όλες τις καταθέσεις για τουλάχιστον 18 μήνες εάν η Σκωτία κινηθεί προς την ανεξαρτησία.

Οι μεγάλες τράπεζες έχουν δώσει ρητές οδηγίες στα υποκαταστήματά τους στη Σκωτία να καθησυχάσουν τους πελάτες τους ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος πανικού και φόβων για την ασφάλεια των καταθέσεών τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.