ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας για τη δολοφονία του 30χρονου

Η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας πρότεινε την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 30χρονου γιου  ενεχυροδανειστή στη Δάφνη τον Απρίλιο του 2013.

«Αποδείχθηκε χωρίς αμφιβολία ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ληστείας κατά συναυτουργία» τόνισε η εισαγγελέας.

Όπως επισήμανε η εισαγγελέας οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είχαν ανθρωποκτόνο δόλο, αποφάσισαν να αφαιρέσουν από το διαμέρισμα του θύματος τα χρήματα και τα κοσμήματα που υπήρχαν σε αυτό. Γι΄αυτό το λόγο χρησιμοποίησαν την 25χρονη, Αλεξάνδρα , ως «δόλωμα». Εκείνη, όπως επισήμανε η εισαγγελέας, προσέγγισε το θύμα, έμαθε που μένει αλλά και για το μεγάλο χρηματικό ποσό που υπήρχε στο σπίτι.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 25χρονη φέρεται να «ψάρεψε» το θύμα μέσω Facebook. Οι κατηγορούμενοι μπήκαν στο σπίτι του θύματος, τον έδεσαν στο λαιμό, στο στόμα και χειροπόδαρα, του άρπαξαν 139.000 ευρώ καθώς και ποσότητα χρυσού και εξαφανίστηκαν. Λίγα λεπτά μετά το θύμα πέθανε από ασφυξία.

Νωρίτερα, οι τέσσερις κατηγορούμενοι στις απολογίες τους παρουσιάστηκαν μετανιωμένοι ενώ αρνήθηκαν ότι είχαν πρόθεση να αφαιρέσουν τη ζωή του 30χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη.

«Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Δεν αποδέχομαι την ανθρωποκτονία. Έκανα ένα τεράστιο λάθος» ανέφερε η 25χρονη στην απολογία της, επισημαίνοντας πως τον Γιώργο Κοτσιλίδη δεν τον γνώρισε μέσω Facebook. Αρχικά όπως τόνισε επικοινωνούσαν τηλεφωνικά καθώς οι συγκατηγορούμενοι της είχαν δώσει τον αριθμό του κινητού της στο θύμα.

«Φοβόμουν, δεν ήθελα να το κάνω. Είχαμε σχεδιάσει αρχικά να έμπαινα εγώ στο σπίτι, θα ήμουν με το παιδί, θα έκανα σεξ μαζί του και οι υπόλοιποι θα έμπαιναν και θα έπαιρναν τα χρήματα (...). Στο αυτοκίνητο τους είπα ότι δεν θέλω να πάω γιατί έχω μετανιώσει και μου είπαν πως δεν γίνεται τώρα, έχει κανονιστεί» ανέφερε η 25χρονη.

Από την πλευρά του ο σύντροφος της 25χρονης, ανέφερε στην απολογία του : «Ό, τι έγινε ήταν δικό μου λάθος, εγώ τα οργάνωσα όλα και τους έμπλεξα όλους. Ήμουν μικρός και χρειαζόμουν χρήματα, 500 ευρώ (...). Είχα τρομοκρατηθεί, πρώτη φορά έκανα ληστεία. Δεν περίμενα ότι θα πεθάνει». Η δίκη συνεχίζεται στις 9 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.