ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το Strati από την Αριζόνα

Και εγένετο αυτοκίνητο από 3D εκτυπωτή!

Το πρώτο αυτοκίνητο που «γεννήθηκε» από τρισδιάστατο εκτυπωτή ονομάζεται Strati και συναρμολογήθηκε και παρουσιάστηκε από τους ανθρώπους της κατασκευάστριας εταιρείας Local Motors στην έκθεση καινοτομιών International Manufacturing Technology Show 2014 που έγινε πριν από λίγες ημέρες στο Σικάγο. Η εκτύπωση έγινε στο μίνι εργοστάσιο που έχει η εταιρεία στην Αριζόνα.

Συνολικά για την κατασκευή του, εκτύπωση και συναρμολόγηση, χρειάστηκαν μόλις 44 ώρες. Το Strati αποτελείται μόλις από 40 διαφορετικά μέρη. Τα «συμβατά» αυτοκίνητα αποτελούνται περίπου 20.000 διαφορετικά εξαρτήματα.

AUTO1

Το Strati, που πέρασε με επιτυχία το πρώτο test drive, σύμφωνα με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι αυτοκίνητο για την πόλη, καθώς η μέγιστη ταχύτητα που φτάνει είναι τα 65 χιλιόμετρα την ώρα ενώ η μπαταρία του έχει αυτονομία γύρω στα 200 χιλιόμετρα. Το κόστος βέβαια ακόμη ξεκινάει από 13.600 ευρώ και φτάνει τα 22.600 ευρώ ανάλογα με τα εξαρτήματα. Εξαιτίας των λιγότερων μερών από τα οποία αποτελείται υπάρχουν και λιγότερα προβλήματα.

AUTO2

Ο εκτυπωτής της εταιρείας Cincinnati Inc. διαστάσεων 1 x 1,5 x 3 είναι το μυστικό πίσω από την επιτυχία του Strati. Ο συγκεκριμένος εκτυπωτής κατασκευάστηκε με τη συνεργασία του Εθνικού Εργαστηρίου του Oak Ridge και είναι τρισδιάστατης δημιουργίας έτοιμος για μαζική βιομηχανική παραγωγή. Συνολικά μπορεί να αποθέσει περίπου 20 κιλά από το ειδικό υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του Strati σε μόλις μία ώρα με μεγάλη ακρίβεια.

strati3

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.