ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Τσίπρα από το ΣΔΟΕ

«Η κυβέρνηση θα δώσει λογαριασμό για τη φοροδιαφυγή των ισχυρών»

Επίσκεψη στο ΣΔΟΕ πραγματοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Σώματος Στέλιο Στασινόπουλο καταφέρθηκε με δριμύτητα κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως μέσα σε  δύο χρόνια έχουν ελεγχθεί μόλις 25 από τις συνολικά 2062 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ.

Αφού κατήγγειλε το πάρτι ασυλίας και την ανέλεγκτη φοροδιαφυγή των οικονομικά ισχυρών τόνισε πως «η ελπίδα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την εξάλειψη της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων βρίσκεται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που σύντομα θα γίνει πραγματικότητα με τη θέληση του λαού».

«Η σημερινή μας επίσκεψη στο ΣΔΟΕ αποκάλυψε τα τεράστια προβλήματα και τις αδυναμίες της υπηρεσίας στη μεγάλη υπόθεση της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Οι πρωτοφανείς ελλείψεις προσωπικού, αλλά και οι ελλείψεις σε υποδομές, οι επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, η αναποτελεσματικότητα και οι καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση σοβαρότατων φορολογικών υποθέσεων, κατά την άποψή μας, δεν συνιστούν τυχαία υπηρεσιακά προβλήματα. Υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας πως «αποτελεί μέγιστο σκάνδαλο την ώρα που τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα εξωθούνται στα όρια της οικονομικής απελπισίας, από την υπερφορολόγηση, τη φορολόγηση των μισθών και των συντάξεων, από την αθλιότητα του ΕΝΦΙΑ που δημεύει τη μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία, να συνεχίζεται το πάρτι της ασυλίας και της φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά και η θεσμοθέτηση ενός δίκαιου, διαφανούς και σταθερού φορολογικού συστήματος, πάνω απ’ όλα απαιτούν πολιτική βούληση».

Στέλνοντας σαφές μήνυμα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας υπερτόνισε πως «ήρθε η ώρα η παραπαίουσα δικομματική κυβέρνηση των Μνημονίων  να δώσει λογαριασμό για τις πράξεις, αλλά και για τις παραλήψεις της».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. georgios 16:52 05/10/2014

    ολοι ετσι λετε και μολις πιανετε την Καρεκλα,,,,ΜΟΚΟ ολοι σας,,σας μαθαμε ολους καιρος για κατι ΝΕΟ ΕΞ’ αλλου και εσυ εχεις στο κο,,μμα σου μονο παλια μυαλα και Συνταξιουχους στειλτους στο σπιτι τους και βλεπουμε

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.