ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κοτόπουλο Yakitori

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Για 4 Άτομα

Υλικά
150ml Ιαπωνική Σως Σόγιας BLUE DRAGON
90g Ζάχαρη άχνη
25ml Σάκε ή ξηρό Λευκό Κρασί
1 κσ Αλεύρι
12 καλαμάκια για σουβλάκια, εμποτισμένα σε νερό για τουλάχιστον 1 ώρα
6 μπούτια Κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα
1 ματσάκι τρυφερά Πράσα ή φρέσκα Κρεμμυδάκια
6 Σπαράγγια

Εκτέλεση
Συνδυάστε όλα τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα τηγάνι. Σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά έως ότου η σάλτσα έχει μειωθεί κατά ένα τρίτο. Αφήστε στην άκρη.
Καθαρίστε και κόψτε τα πράσα (ή φρέσκα κρεμμυδάκια) και τα σπαράγγια σε τεμάχια 3 εκατοστών.
Φιλετάρετε κάθε μπούτι κοτόπουλου σε έξι κομμάτια και περάστε το εναλλάξ με τα λαχανικά στα σουβλάκια.
Κατόπιν ψήστε τα στο μπάρμπεκιου, (ή σε τηγάνι ψησίματος ή στο γκριλ του φούρνου σε μέτρια φωτιά) αλείφοντάς τα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τη σάλτσα.
Όταν το κοτόπουλο είναι πια ψημένο, σερβίρετε, συνοδεύοντάς το με την υπόλοιπη σάλτσα.

Πηγή : www.flavour-factory.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.