ΕΛΛΑΔΑ

Στο υποκατάστημα Κεραμεικού

Μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ-500 άτομα έπαιρναν επιδόματα με πλαστά χαρτιά

Υπόθεση μεγάλης απάτης με την παράνομη έκδοση πιστοποιητικών ασφαλιστικής ενημερότητας εντόπισαν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ στο κατάστημα του Κεραμεικού.

Κατά τους ελέγχους, που διενεργήθηκαν, εντοπίστηκαν 500 περιπτώσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας σε ασφαλισμένους που δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στον ασφαλιστικό φορέα (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ), καταδικάζει «τέτοια φαινόμενα διαφθοράς, από ελάχιστους υπαλλήλους που σπιλώνουν και διαβάλουν τη μεγάλη πλειοψηφία των εντίμων υπαλλήλων του ΙΚΑ, ενώ ζητά «την πλήρη αξιοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας».

Να σημειωθεί, ότι η βεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας είναι αναγκαία προϋπόθεση για την παροχή υπηρεσιών υγείας σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και σε χρήμα από το ΙΚΑ.

Την διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Οικονομική Αστυνομία. Από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αναμένεται να διαπιστωθεί η έκταση της απάτης και το μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί οι υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.