ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η συνέντευξη Τύπου ενόψει της Ατλέτικο

Μίτσελ: Δεν θα μπω για να χάσω

Ευδιάθετος εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου έχοντας δίπλα του τον τερματοφύλακα της ομάδας Ρομπέρτο ενόψει της αναμέτρησης του πρωταθλητή με την Ατλέτικο Μαδρίτης την Τρίτη το βράδυ (21:45) για την 1η αγωνιστική του Champions League.

Της Μαργαρίτας Αργυροπούλου

Ο Ισπανός τεχνικός αστειεύτηκε αρκετές φορές με τους δημοσιογράφους και σε ερώτηση για το εάν θα παίξει επιθετικά είπε πως «δεν θα μπω για να χάσω γιατί θα πουν ότι, τα έχει χάσει ο παππούς (σ.σ. πρόσφατα απέκτησε εγγόνι).

Πάντως ο Μίτσελ δεν αποκάλυψε τα πλάνα του και δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τη χρησιμοποίηση του Μήτρογλου. Συνεχίζοντας μάλιστα σε εύθυμους τόνους «υποσχέθηκε» σε δημοσιογράφο να αποκαλύψει μόνο σε αυτόν τα πλάνα του.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου

ΜΙΤΣΕΛ:

Είναι ο αυριανός αντίπαλος ο πιο δυνατός στον όμιλο;
Για εμάς όλα τα παιχνίδια και της 1ης και της 2ης και της 3ης είναι δύσκολα. Γνωρίζουμε καλά τη δυσκολία της διοργάνωσης. Ίσως το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής στην Ισπανία βοηθάει όλο τον κόσμο να καταλάβει το μέγεθος του αντιπάλου που θα αντιμετωπίσουμε αύριο. Εγώ το φανταζόμουν και το περίμενα το διπλό στο Μπερναμπέου. Αυτό είναι πολύ καλό δείγμα για τον κόσμο. Είναι ένα καλό βοήθημα για να καταλάβει το μέγεθος της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Επειδή γνωρίζετε το ισπανικό πρωτάθλημα και τις αναμετρήσεις στο παρελθόν ανάμεσα σε Ρεάλ - Ατλέτικο, τι είναι αυτό που προσφέρει ο Σιμεόνε στην ομάδα του ακόμα κι όταν λείπουν ένα σωρό ποδοσφαιριστές.
Πιστεύω ότι οφείλεται σε τρία απλά πράγματα. Γνωρίζει πολύ καλά την Ατλέτικο εδώ και πολλά χρόνια. Έχει δημιουργήσει μία ομάδα με ό,τι και να σημαίνει αυτό. Μια ομάδα που παίζει συνολικά. Και κάτι το οποίο είναι σημαντικό, ότι πρόκειται για το αφεντικό της ομάδας. Τόσο από τεχνικής άποψης, όσο και όταν χρειάζεται να ενισχύσει την ομάδα. Απ έξω όλοι βλέπουμε ότι αυτός διατάζει και απ έξω επιβεβαιώνουμε ότι το κάνει καλά. Είναι ένα αναγνωρίσιμο στυλ και αυτό τον κάνει να είναι καλύτερος.

Στην περσινή πρεμιέρα υποχρεώθηκε να παίξει με μία δύσκολη ομάδα, την Παρί. Κάνοντας μία σύγκριση, ποια θεωρείτε ότι είναι ευκολότερη ή δυσκολότερη; Η περσινή ή η φετινή;
Θυμάμαι μία ομοιότητα ανάμεσα σε εκείνο το ματς και το αυριανό. Στη συνέντευξη Τύπου είχαμε ίδια συζήτηση. Περιμέναμε μία ομάδα εκατομμυρίων και εμείς είχαμε υποσχεθεί ότι θα το παλέψουμε, ότι θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα προσπαθήσουμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Το καλό αποτέλεσμα αυτό που δικαιούμασταν δεν το πήραμε, αλλά δείξαμε τι επρόκειτο να κάνουμε στη συνέχεια. Η βάση είναι ίδια στα παιχνίδια ατής τη διοργάνωσης. Είτε παίζεις απέναντι στην Παρί, είτε με Ατλέτικο, αν δεν είσαι στο μάξιμουμ και στην δική μας περίπτωση παραπάνω από το μάξιμουμ, θα πληρώσεις ακριβά το λάθος σου. Έτσι είναι η διοργάνωση.

 

Η Ατλέτικο είναι σκληρή ομάδα, στηρίζεται στην τακτική και παίρνει αποτελέσματα και στην άσχημη μέρα. Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να παρουσιάσει ο Ολυμπιακός για να έχει τύχη στο ματς;
Δεν γνωρίζω καμία ομάδα που ακόμα κι αν παίζει άσχημα να κερδίζει. Και ειδικά για την Ατλέτικο που πάντα παίζει καλά. Νομίζω ότι έχουν παραπάνω από ένα απλό νεροπίστολο. Εμείς όμως από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να δούμε τι στοιχεία έχει ο αντίπαλος και να κοιτάξουμε να τον βλάψουμε. Λογικά δεν γνωρίζω τι θα συμβεί σαν αποτέλεσμα. Αυτό που εμείς έχουμε είναι ότι εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη διοργάνωση, έχουμε εμπειρία και εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας. Κάτι το οποίο δεν είναι καλό για κανέναν, όταν γνωρίζεις πολύ καλά τον αντίπαλο, στο τέλος υποφέρουν. Εγώ μόνο στήνω την ομάδα. Εκείνοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν πραγματικά το παιχνίδι είναι οι ποδοσφαιριστές. Αν στον κόσμο μας δεν προσφέρουμε αυτό, τότε δεν ξέρουμε πώς θα πάμε για φαγητό το βράδυ. Μόνο και μόνο για την προσπάθεια που κάνουν για να γεμίσουν το γήπεδο και από την υποστήριξη που μας δίνουν δύο ώρες πριν από το ματς.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει βελτιωθεί ή αλλάξει σε σχέση με πέρσι επειδή έχει αλλάξει τρεις σημαντικούς ποδοσφαιριστές;
Δεν είναι ούτε καλύτερη, ούτε χειρότερη. Είναι το ίδιο ακριβώς. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ καλοί. Έχει αλλάξει τόσους παίκτες, συνεχίζει να παίζει καλά, έφτασε στον τελικό του UEFA Champions League και τον έχασε για μία ανάσα. Κι επειδή παίζουν ένα ομαδικό παιχνίδι, για αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις τις αλλαγές που γίνονται σε μονάδες επειδή κάνουν ένα καλό παιχνίδι ομαδικά. Ακόμα κι αν δεν είναι ίδιοι με πέρσι, είναι πάρα πολύ καλοί.

mitsel b

Πέρσι είδαμε τον Ολυμπιακό στο UEFA Champions League να παίζει επιθετικά και με άγνοια κινδύνου. Το ίδιο επιδιώκει να κάνει και φέτος, ανεξαρτήτως αποτελέσματος; Έναν Ολυμπιακό επιθετικό ακόμα και κόντρα στην Ατλέτικο ή θα αναπροσαρμόσετε τα πλάνα σας αναγκαστικά;
Πιστεύω πως ναι, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου, να τους μιλάω πριν από το παιχνίδι και να τους λέω «παιδιά, πάμε να χάσουμε, είμαστε κατώτεροι από αυτούς». Αν τους το έλεγα αυτό, τότε κατευθείαν θα πίστευαν ότι «ο παππούς το έχει χάσει».

Προφανώς και δεν λέει κανένας προπονητής «πάμε να χάσουμε». Αναφερόμαστε στο αγωνιστικό πλάνο. Τακτικά θα αλλάξετε κάτι ή θα είναι το ίδιο;
Δεν χρειάζεται να παίζεις με τον ίδιο τρόπο για να κερδίζεις. Δεν χρειάζεται να έχεις τρεις επιθετικούς, έξι κεντρώους και να κάνεις τα ίδια. Κάθε ομάδα έχει το δικό της στυλ. Εμείς θα παίξουμε όπως ξέρουμε, όπως πιστεύουμε ότι πρέπει για να κερδίσουμε και πιστεύω ότι θα παίξουμε καλά. Ένα από τα πράγματα που είδαμε στη διάρκεια της προετοιμασίας έιναι ότι παίξαμε διάφορα ματς με διάφορα συστήματα. Όχι όμως διαφορετική ιδέα. . Και πάντα μέναμε ικανοποιημένοι. Αυτό που δεν κάνουμε ποτέ είναι να παίξουμε χωρίς τερματοφύλακα.

Υπάρχει ένα… τρίλημμα για την επίθεση. Μήτρογλου, Διαμαντάκος ή Μπενίτες; Θα αγωνιστεί ο πιο έτοιμος;
Θα σας το πω μετά ιδιαιτέρως. Αλλά μην το πείτε σε κανέναν. (γέλια).

Τελευταία φορά ο Ολυμπιακός που έπαιξε με φιναλίστ ήταν με την Λεβερκούζεν και την κέρδισε με 6-2. Πόσο εφικτό είναι να συμβεί το ίδιο και με την Ατλέτικο; (γέλια)
Στο τένις ή στο ποδόσφαιρο; Πιστεύω ότι είναι λίγο διαφορετικό το αυριανό παιχνίδι. Μακάρι να μπορούσε να επαναληφθεί αυτό το αποτέλεσμα. Αλλά αν το έλεγα, δεν θα το πίστευε κανένας. Η κατάσταση της Ατλέτικο δεν έχει καμία ομάδα με την κατάσταση της Λεβερκούζεν που μετά από εκείνον τον τελικό άλλαξε εντελώς.

Σε σχέση με πέρσι που έπρεπε να αποκλείσει ο Ολυμπιακός την Μπενφίκα και την Άντερλεχτ για να προκριθεί στην επόμενη φάση, είναι πιο εύκολο φέτος ή όχι; Η Ατλέτικο είναι το φαβορί για να πάει τελικό ή να κατακτήσει τον τίτλο;
Πιστεύουμε ότι μοιάζει πολύ η κατάσταση με την περσινή, γιατί εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι οι ομάδες που βγαίνουν από το α' και β' γκρουπ είναι ανώτερες από εμάς. Ξεκινάμε από το ίδιο σημείο. Υπό αυτή την έννοια μοιάζει πολύ η περσινή κατάσταση με την φετινή. Και με την δυναμική που έχει αυτή τη στιγμή η Ατλέτικο μπορεί να φτάσει οπουδήποτε.

Πιστεύετε ότι ο Ολυμπιακός είναι πιο έτοιμος σε σχέση με την περσινή ευρωπαϊκή πρεμιέρα;
Μοιάζει με πέρσι η κατάστασή μας, έχει πολλές ομοιότητες. Και πέρσι στην προετοιμασία έπρεπε να ενσωματώσουμε νέα παιδιά και να τους διδάξουμε την ιδέα του παιχνιδιού μας. Είχαμε πολλές αφίξεις και αποχωρήσεις την τελευταία εβδομάδα, Μοιάζει λίγο-πολύ η κατάσταση.

mits

Πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στο προηγούμενο ματς που δεν είχε καμία πίεση ο Ολυμπιακός από το να πάει σε ένα πολύ μεγαλύτερου επιπέδου παιχνίδι, όπου δεν θα είναι το φαβορί.
Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση αυτή και έχουμε εκμεταλλευτεί όλη την προετοιμασία για να ετοιμαστούμε για αυτά τα ματς. Δεν θα στήσουμε το πλάνο μας, εκμεταλλευόμενοι την σημερινή προπόνηση. Έχουμε προετοιμαστεί όλο το καλοκαίρι για αυτά τα ματς. Δεν θα γίνει καμία δραστική αλλαγή μέσα σε ένα απόγευμα στο στυλ παιχνιδιού μας. Εμείς προσπαθούμε σε όλα τα ματς να έχουμε κάποια κοινά στοιχεία, να διατηρήσουμε την κατοχή, να κάνουμε ό,τι μαθαίνουμε στις προπονήσεις καλά απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Υπάρχει κάποιο παιχνίδι ως παίκτης ή ως προπονητής κόντρα στην Ατλέτικο που σας έχει σημαδέψει με θετικά ή αρνητικά συναισθήματα;
Ναι, γιατί για εμένα ήταν ο πραγματικός αιώνιος αντίπαλος, πολύ περισσότερο από την Μπαρτσελόνα. Πάντοτε τους το έλεγα, αλλά δεν με πίστευαν.α. Και πάντα μέναμε ικανοποιημένοι. Αυτό που δεν κάνουμε ποτέ είναι να παίξουμε χωρίς τερματοφύλακα.

ΡΟΜΠΕΡΤΟ:

Ποια στοιχεία πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός για να πάρει θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε μία ομάδα που ήταν η φιναλίστα της διοργάνωσης.
Είμαστε μία ομάδα που θα παραμείνουμε πιστοί στο στυλ παιχνιδιού μας, το ίδιο είναι και ο αντίπαλος. Ο καθένας θα πρέπει να δείξει το καλύτερο και αυτός που θα είναι πιο δυνατός θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα για αύριο.

Έχεις μεγαλώσει και ανδρωθεί στην Ατλέτικο, γνωρίζεις τη φιλοσοφία της συγκεκριμένης ομάδας, θα είναι και για εσένα ένα είδος ρεβάνς; Ένα είδος να χτυπήσεις την πόρτα της Εθνικής Ισπανίας με εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Ατλέτικο;
Δεν το βλέπω ως ρεβάνς. Το βλέπω ως παίκτης του Ολυμπιακού. Ανήκω εδώ, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να ευχαριστήσω τον κόσμο, το βλέπω ως μία καλή ευκαιρία για να παρουσιάσω τον εαυτό μου στην Εθνική Ισπανίας. Όλα τα παιχνίδια τα βλέπω έτσι. Το αυριανό ματς το βλέπω μόνο ως τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Πέρσι έκανες ένα ομολογουμένως εξαιρετικό UEFA Champions League. Πώς αισθάνεσαι στη δεύτερή σου χρονιά στον Ολυμπιακό, αλλά και με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο.
Πραγματικά, πέρσι ήταν μία καλή χρονιά για την ομάδα μας. Αυτό που θέλω είναι ότι φέτος θέλω να επαναλάβουμε την περσινή μας πορεία ή να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Κι εγώ το ίδιο. Είναι τιμή μου που φοράω το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Είναι ένας τίτλος με μεγάλο βάρος και ιστορία. Θα προσπαθήσω από την πλευρά μου να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη του συλλόγου και να το κάνω με τον καλύτερο τρόπο.

roberto

Έχεις μεταφέρει στους συμπαίκτες σου την ψυχολογία μίας ομάδας όπως της Ατλέτικο και ποιο είναι το δυνατό στοιχείο της αυριανής αντιπάλου;
Μία ομάδα που έχει κατορθώσει να φτάσει στον τελικό του UEFA Champions League, καθορίζει μόνη τον εαυτό της. Είναι μία ομάδα που έχει πραγματικά μεγάλη δύναμη, και ψυχολογική και φυσική. Γνωρίζω τη νοοτροπία της ομάδας, την έχω ζήσει και την έχω νιώσει γιατί πέρασα πολλά χρόνια εκεί. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε όλες μας τις γνώσεις για τον αντίπαλο για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς.

Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να κρατήσεις καθαρή την εστία σου και αν είναι εφικτό κιόλας να γίνει;
Ναι είναι εφικτό. Κάτι που μπορεί να γίνει. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κάνουμε όλα όσα ξέρουμε και να τα κάνουμε καλά. Αν το καταφέρουμε αυτό, τότε είμαστε πιο κοντά στον στόχο μας. Ο πρώτος μας στόχος είναι να κερδίσουμε και ο δεύτερος να κερδίσουμε χωρίς να δεχτούμε γκολ.

Η Ατλέτικο προέρχεται από μία εξαιρετική χρονιά και από ένα διπλό στο Μπερναμπέου. ΗΓ αγωνιστική κατάσταση της Ατλέτικο σας φοβίζει; Τι στοιχείο έχει ο Ολυμπιακός για να φύγει αύριο με ένα θετικό αποτέλεσμα από το Καραϊσκάκη;
Φόβο δεν νιώθουμε. Γνωρίζουμε όλοι σε ποια διοργάνωση θα παίξουμε. Είμαστε πανέτοιμοι και οποιαδήποτε ομάδα κι αν μας τύχαινε, θα ήταν η πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημά της. Εμείς έχουμε κάνει πολύ καλή χρονιά. Επίσης και εμείς κάναμε ένα καλό ματς το Σάββατο. Πιστεύουμε στον εαυτό μας και είναι μία διοργάνωση που γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα θα είναι δύσκολα.

Φέτος μπροστά σου έχεις άλλους αμυντικούς. Σε ανησυχεί το γεγονός ότι έχεις καινούριους συμπαίκτες μπροστά σου από την άποψη ότι δεν έχουν δώσει πολλά παιχνίδια; Και επίσης, θα βοηθήσει το ότι υπάρχουν στο ερυθρόλευκο ρόστερ αρκετοί παίκτες που αγωνίστηκαν στην Πριμέρα;

Όλο οι παίκτες που είχαν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν την Ατλέτικο θα είναι ένα πλεονέκτημα για εμάς. Είναι καλό το γεγονός που την γνωρίζουν καλά ορισμένοι παίκτες. Στο πρώτο σκέλος της ερώτησής σας, είχαμε όλο τον χρόνο στην προετοιμασία να γνωριστούμε καλά μεταξύ μας και να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση. Ό,τι και να γίνει αύριο, δεν θα οφείλεται στο ότι δεν γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας γιατί αυτό δεν συμβαίνει.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.