ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην Τεχνόπολη

«Νύχτες Πρεμιέρας»:Με μία πρωτότυπη εκδήλωση γιορτάζουν τα 20 χρόνια τους

Με μία πρωτότυπη εκδήλωση την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων γιορτάζονται τα 20 χρόνια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πρωτεύουσας  «Νύχτες Πρεμιέρας».

Στην εκδήλωση θα κυριαρχήσουν τα τρία βασικά στοιχεία του κινηματογράφου:Frame, light, motion (Κάδρο, φως, κίνηση).

Η διαδικασία των τριών αυτών στοιχείων θα αποτυπωθεί μέσα από δράσεις που θα περιέχουν μία σειρά από πρωτοποριακές εγκαταστάσεις και διαδραστικές εκθέσεις, ειδικά σχεδιασμένες για την μέρα αυτή, καθώς και μουσικές περφόρμανς που θα πραγματοποιηθούν σε δύο χώρους της Τεχνόπολις.

Στην αίθουσα Innovathens, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (κτήριο Αεριοφυλάκιο 2) θα υπάρχουν 24 τηλεοράσεις, οι οποίες θα μεταδίδουν ταυτόχρονα 24 μοντάζ από περίπου 1.000 τρέιλερ ταινιών. Σε κάθε τηλεόραση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει ένα μέρος της εξέλιξης του κινηματογράφου αλλά όχι πάντα με τον πιο αναμενόμενο τρόπο.

Πώς έπαιξε με τις σκιές το φιλμ νουάρ; Πώς αντιμετώπισε ο σοβιετικός κινηματογράφος το τοπίο; Απλά ερωτήματα θα απαντώνται με εικόνες. Κάθε δύο λεπτά οι εικόνες κάποιων ταινιών θα «παγώνουν» σε σκηνές που για τους διοργανωτές έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία του σινεμά. Οι εικόνες θα προβάλλονται χωρίς ήχο με ενιαία μουσική του Felizol. Αυτό το κομμάτι της εκδήλωσης θα διαρκεί μισή ώρα και θα επαναλαμβάνεται.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, διάρκειας 20 λεπτών (που επίσης θα επαναλαμβάνεται), θα πραγματοποιηθεί στον τεράστιο χώρο του Μηχανουργείου Δ12. Εκεί, θα προβληθεί άλλη μια σπάνια ταινία, το «Μοντέλο» του Κώστα Σφήκα. Η προβολή θα συνδυαστεί με μία ιδιάζουσα εγκατάσταση: ένα κινούμενο δωμάτιο και μία μουσικός (Mr. Girl), θα μεταφέρουν τον θεατή σε ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό σκηνικό.

Θα ακολουθήσει πάρτι με DJ set από τον ντράμερ των Pulp, Νικ Μπάνκς. Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.