ΚΟΣΜΟΣ

Μήνυμα προς τους Κούρδους

Ο Οτσαλάν κάλεσε σε γενικευμένη αντίσταση εναντίον των τζιχαντιστών

Ο ηγέτης του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν  απηύθυνε έκκληση στους Κούρδους να πάρουν μέρος σε μια «γενικευμένη αντίσταση» εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Firat, που θεωρείται προσκείμενο στο κουρδικό κίνημα.

«Καλώ όλο τον κουρδικό λαό να ξεκινήσει μια γενικευμένη αντίσταση σε αυτόν τον ευρείας κλίμακας πόλεμο» δήλωσε ο Οτσαλάν στους δικηγόρους του που τον επισκέπτονται τακτικά στο νησί-φυλακή Ιμραλί στη βορειοδυτική Τουρκία, όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης από το 1999 για «τρομοκρατία».

Ο ιστορικός ηγέτης του PKK κάλεσε επιπλέον τους κουρδικούς πληθυσμούς να «καθορίσουν την ζωή τους με βάση τον πόλεμο που μαίνεται αυτή τη στιγμή στο Κουρδιστάν».

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν είχε καλέσει νωρίτερα σήμερα τους Κούρδους της Τουρκίας αλλά και τους πληθυσμούς των Κούρδων που ζουν στις γειτονικές χώρες να πάρουν τα όπλα και να πάνε να πολεμήσουν εναντίον των σουνιτών εξτρεμιστών.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας διεξάγει από το 2012 διαπραγματεύσεις με το PKK με στόχο την επίτευξη μιας ειρηνικής διευθέτησης ενός πολέμου που έχει στοιχίσει την ζωή σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους από το 1984.

Αλλά, αναφερόμενος σε αυτό το θέμα, ο στρατιωτικός διοικητής του PKK Μουράτ Καραγιλάν διεμήνυσε σήμερα από ένα στρατόπεδο στο βόρειο Ιράκ ότι η ειρηνευτική διαδικασία τελείωσε, κατηγορώντας την Άγκυρα ότι συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος—μια κατηγορία που η Τουρκία αρνείται.

«Η ειρηνευτική διαδικασία έλαβε τέλος με την επίθεση στο Κομπάνι, όμως ο Οτζαλάν είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη», είπε ο Καραγιλάν, όπως

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.