ΚΟΣΜΟΣ

Μαλί

Πέντε κυανόκρανοι νεκροί από βομβιστική επίθεση

Πέντε κυανόκρανοι από το Τσαντ, μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο Μαλί, σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν όταν το όχημά τους επλήγη από εκρηκτικό μηχανισμό στο βόρειο τμήμα του Μαλί, όπως ανακοίνωσε η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα αυτή της δυτικής Αφρικής.

Η επίθεση αυτή ανεβάζει το συνολικό αριθμό των στελεχών των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ που έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής στο Μαλί αυτόν τον μήνα σε 10.

Η ειρηνευτική αποστολή MINUSMA αναπτύχθηκε τον περασμένο χρόνο στο Μαλί για να συμβάλει στη σταθεροποίηση του κράτους της δυτικής Αφρικής μετά την τριπλή εσωτερική κρίση—η οποία ξεκίνησε με την αυτονομιστική εξέγερση των Τουαρέγκ, ακολουθήθηκε από το στρατιωτικό πραξικόπημα και την δράση των ισλαμιστών μαχητών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Οι ισλαμιστές εκδιώχθηκαν έπειτα από μια γαλλική επέμβαση αλλά ομάδες ανταρτών παραμένουν στην αχανή έρημο στα βόρεια του Μαλί από όπου εξαπολύουν επιθέσεις τόσο εναντίον των γαλλικών στρατευμάτων, όσο και εναντίον της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.