ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 40 οι τραυματίες

Πτώση λεωφορείου σε γκρεμό με 23 νεκρούς στην Αϊτή

Στο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην παραλιακή πόλη Πετί Γκοαβέ, περίπου 70 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, Πορτ-ο- Πρενς, 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον άλλοι 40 τραυματίστηκαν χθες Τρίτη το απόγευμα. Το δυστύχημα έγινε όταν λεωφορείο που μετέφερε 60 επιβάτες έπεσε σε χαράδρα βάθους περίπου 15 μέτρων.

«Πράγματι, μετρήσαμε 23 νεκρούς ανάμεσά τους γυναίκες, άνδρες και παιδιά, καθώς και ένα βρέφος μόλις λίγων μηνών» ανέφερε ο Τζόσεφ Λίντερ επικεφαλής της υπηρεσίας που συνέταξε το πόρισμα του δυστυχήματος. Ο ίδιος είπε ότι από το «πολύ σοβαρό τροχαίο» υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες.

«Το όχημα επιβράδυνε σε μια πολύ επικίνδυνη στροφή στο λόφο όπου προκαλούνται συχνά ατυχήματα αλλά πριν ολοκληρώσει τη στροφή έπεσε σε χαράδρα 15 μέτρων» ανέφερε ο Λίντερ. «Μετρήσαμε τουλάχιστον 12 νεκρούς στο σημείο του δυστυχήματος ενώ πολλοί τραυματίες κατέληξαν στο νοσοκομείο» πρόσθεσε.

Το νοσοκομείο της πόλης Πετί Γκοαβέ έχει μειωμένες υποδομές και ελάχιστες ιατρικές υπηρεσίες και καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατεί να περιθάλψει τους τραυματίες ορισμένοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε άλλα κέντρα υγείας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.