ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην Τεχνόπολη με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών

Συναυλία για την ενίσχυση σχολείου στη Συρία

Ένα live αλληλεγγύης παρουσιάζουν σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες (Τσακνής, Κραουνάκης, Λέκκας, Ζουγανέλης κ.ά.), υπό την αιγίδα της UNESCO την ερχόμενη Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, με σκοπό την ενίσχυση και συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου, στην Κομπανέ της Βόρειας Συρίας.

Οι Γιάννης Ζουγανέλης, Σταμάτης Κραουνάκης, Διονύσης Τσακνής, Βασίλης Λέκκας, Γιώτα Νέγκα, Νένα Βενετσάνου, Καλλιόπη Βέττα, Ερωφίλη, Αντώνης Μιτζέλος, Σταμάτης Μορφονιός, Διονύσης Καλαφάτης, Perseus Dream, θα ενώσουν τις φωνές τους σε μια συναυλία που διοργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό «Σύνδεσμο Επιστημόνων - Καλλιτεχνών για τα παιδιά της Βόρειας Συρίας», που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Unesco. Στην παράσταση συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί: Ελένη Γερασιμίδου, Κάτια Γέρου, Δήμητρα Χατούπη.

Επίσης, σε ένα «πάντρεμα των τεχνών», στο Κτίριο «Νέοι Φούρνοι» στην Τεχνόπολη, θα παρουσιαστεί έκθεση με έργα των φοιτητών της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας της Φλώρινας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνονται στις 4 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 και η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 11:00 - 13:00 μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα της μεγάλης συναυλίας.

Ο «Σύνδεσμος Επιστημόνων- Καλλιτεχνών για τα παιδιά της Βόρειας Συρίας» αποτελείται από επιστήμονες και καλλιτέχνες και ιδρύθηκε με σκοπό τη βοήθεια των παιδιών της Συρίας που επλήγησαν από τον πόλεμο. Με τα χρήματα που συγκέντρωσε, λειτουργεί το ελληνικό-κουρδικό Σπίτι στην πόλη Κόμπανι. Στο ίδρυμα αυτό περίπου εκατό παιδιά ηλικίας από έξι έως δεκατεσσάρων ετών σε πέντε τάξεις ήδη μαθαίνουν τη στοιχειώδη εκπαίδευση με σκοπό τον συνεχή εμπλουτισμό της (ξένες γλώσσες ανάμεσα στις οποίες η ελληνική, τέχνες και πληροφορική). Η οικονομική βοήθεια προέρχεται από τη συνδρομή των μελών του συνδέσμου η οποία ανέρχεται σε δέκα ευρώ το μήνα και από εκδηλώσεις.

Σκοπός του σωματείου είναι:

α) η παροχή εκπαίδευσης στα παιδιά τής Βόρειας Συρίας και η υποβοήθηση και συμπλήρωση στο έργο της ήδη υπάρχουσας σχολικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας.

β) η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα παιδιά αυτά.

γ) η ίδρυση και λειτουργία σχολείων στην Βόρεια Συρία, κι ιδίως στην περιοχή Κομπάνι (Kobani) για την εκμάθηση ιδίως γλωσσών (κουρδική, αραβική, ελληνική, αγγλική, γαλλική), θετικών επιστημών (μαθηματικά, φυσική, χημεία, πληροφορική) και μουσικής. Επίσης, για την μετάδοση και γνώση του ελληνικού πολιτισμού και της ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς.

δ) η ίδρυση, ο εξοπλισμός και η λειτουργία ιατρείων στην Βόρεια Συρία, καθώς και υγειονομικών σταθμών, κέντρων υγείας και εν γένει μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

ε) Η υποστήριξη και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών της Βόρειας Συρίας με την αποστολή παιδαγωγών, ψυχολόγων, καλλιτεχνών και δημιουργών.

INFO: Τα εισιτήρια για τη συναυλία στην Τεχνόπολη κοστίζουν 8 ευρώ (προπώληση) και 10 ευρώ (πώληση). Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από το δίκτυο viva.gr και τους μεταπωλητές τους ( 11876 , public.gr , Παπασωτηρίου -Books and more , Seven spots , Ιανός , Reload ).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.