ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζήτησε να δοθεί τέλος στην παραφιλολογία

Χαρδούβελης: Με αποφασιστικότητα στις συζητήσεις με την τρόικα

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με μέλη του υπουργικού συμβουλίου ενόψει της αξιολόγησης από τρόικα.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για θετική έκβαση των συνομιλιών με την τρόικα που ξεκινούν την Τρίτη.

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως η κυβέρνηση προσέρχεται στην διαπραγμάτευση με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και ζήτησε να δοθεί τέλος στην παραφιλολογία που υπάρχει τον τελευταίο καιρό .

Την Τρίτη το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Από πρωί στις συναντήσεις του κ. Χαρδούβελη με υπουργούς βρέθηκαν στο επίκεντρο η ρύθμιση - πακέτο για τα χρέη συνολικά των επιχειρήσεων σε τράπεζες, η αξιολόγηση και οι απολύσεις στο δημόσιο, θέματα ενέργειας αλλά και ο έλεγχος των δαπανών στον τομέα της υγείας.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν την Τρίτη στις 11:30 το πρώτο τετ α τετ με τον κ. Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών, και όπως δήλωσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «αύριο θα ανοίξουν όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης».

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν την προσεχή Τετάρτη με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια (11:30) και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη (15:00).

Το απόγευμα της Πέμπτης, θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και την Παρασκευή με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.