ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βασίλης Κεγκέρογλου

Τέλος τα επιδόματα φτώχειας - Έρχεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Μπορεί να πέρασε στα ψιλά, όμως οι δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου χθες, έχουν το ενδιαφέρον τους.

Διότι, ναι μεν, είπε ότι για εκείνο το 7% του πληθυσμού που βιώνει την ακραία φτώχεια, η κυβέρνηση αντί για τα δελτία που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, προωθεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για να δώσει αξιοπρέπεια στον πολίτη, από την άλλη όμως εξήγησε ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα ενσωματώνει στην πραγματικότητα κάποια επιδόματα.

Ειδικότερα, αφού ξεχώρισε τα επιδόματα ανέχειας από εκείνα αναπηρίας, που αποτελούν συνταγματική επιταγή προκειμένου οι άνθρωποι με αναπηρία να είναι σε ίση μοίρα, ανακοίνωσε μεταξύ των γραμμών, την εξάλειψη των πρώτων. «Τα επιδόματα φτώχειας θα ενταχθούν μέσα στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Θα καταργηθεί το ένδειας και θα ενταχθεί μέσα στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα», είπε, προαναγγέλλοντας πως αυτό θα παρουσιαστεί επίσημα από την κυβέρνηση το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Έσπευσε πάντως, προς …καθησυχασμόν, να προαναγγείλει ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και σε ένα δήμο ανά περιφέρεια, προτού εφαρμοστεί σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.