ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Ηρώδειο απόψε και αύριο το βράδυ

Οι τρόποι του φεγγαριού, ο τρόπος του Μάνου Χατζιδάκι

Από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού φέτος ξεκινά σήμερα Τετάρτη 24 και αύριο Πέμπτη 25 του μήνα η συστηματική παρουσίαση των γνωστών και λιγότερο γνωστών μουσικών έργων του Μάνου Χατζιδάκι.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια των εν λόγω παραστάσεων αυτών αναλαμβάνει ο γιος του Γιώργος Χατζιδάκις, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια επιμελείται το έργο του συνθέτη πραγματοποιώντας εκατοντάδες συναυλίες και επανεκδόσεις των έργων του καθώς και ανέκδοτο μουσικό υλικό. Στόχος είναι να επαναπροσεγγίσει το κοινό τα έργα που υπάρχουν στο επίσημο αρχείο του αλλά και να γνωρίσει μια σειρά από ανέκδοτα έργα.

Η αρχή γίνεται με δυο συναυλίες στο Ηρώδειο, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, όπου στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται για πρώτη φορά το ανέκδοτο soundtrack της ταινίας του G. Ferrara «Facciadispia» από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ και το Μουσικό Σύνολο Χατζιδάκις με αρχιμουσικό τον Λουκά Καρυτινό. Ο Χατζιδάκις έγραψε το 1975 την σουίτα αυτή για την ομώνυμη ταινία παραμένοντας για μεγάλο διάστημα στην Ιταλία. To θέμα της ταινίας είναι τα παιχνίδια συνομωσίας των κέντρων εξουσίας και η φυσική αντίδραση των λαών. Ο σκηνοθέτης ακολούθησε τον απόλυτο ρεαλισμό στο σενάριο συνδυάζοντας τα πλάνα μυθοπλασίας με επίκαιρο υλικό της εποχής.

Το δεύτερο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει μια επιλογή από τα διασημότερα τραγούδια που ο συνθέτης χάρισε στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Τραγουδούν η Έλλη Πασπαλά και ο Vassilikos.

Όλα αυτά τα χρόνια που λείπει η φυσική παρουσία του, η καίρια θέση του στα κοινωνικά θέματα της χώρας, το αστείρευτο χιούμορ του, η υπεύθυνη νεανικότητα του και η καυστική θαρραλέα άποψη του, το κοινό «τρέφεται» και συγκινείται όλο και περισσότερο με τη μουσική του.

INFO: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αεροπαγίτου, 210 3232771. Τετάρτη 24 και Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014, στις 21:00. Είσοδος 15 - 70 ευρώ. Προπώληση: Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, τηλεφωνικά στο 210 7234567, online στο www.ticketservices.gr και σε όλα τα καταστήματα Public.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.