ΕΛΛΑΔΑ

Μέσω διαδικτύου

Σύλληψη τριών ημεδαπών για πορνογραφία ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο πανελλαδικών ερευνών για την αντιμετώπιση του φαινόμενου της πορνογραφίας ανηλίκων.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 36, 18 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Επιπλέον, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι τρεις ημεδαποί, ηλικίας 47, 20 και 19 ετών και ένας αλλοδαπός 22 ετών, για τους οποίους σχηματίστηκαν δικογραφίες που θα υποβληθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Οι συλλήψεις και οι συναφείς δικογραφίες είναι αποτέλεσμα στοχευμένων ερευνών για την αντιμετώπιση του φαινόμενου της πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα, σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδος, Λακωνία και Αγρίνιο.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ανήλικο κορίτσι, μετά από αποπλάνηση που δέχτηκε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακής εφαρμογής, απέστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο. Για τα παραπάνω ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες εξέδωσαν βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από τη διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, προέκυψαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες στις προαναφερθείσες περιοχές, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος, ένας (1) εσωτερικός σκληρός δίσκος, δύο (2) φορητοί υπολογιστές, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα και μία (1) κάρτα μνήμης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464 Στέλνοντας e-mail στο [email protected] Μέσω της εφαρμογής (Application) σε smart phones (ios-android) CYBERALERT

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.