ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για Υπουργούς, Αναπληρωτές και Υφυπουργούς

Αναδρομικό έλεγχο ζητούν 21 βουλευτές της ΝΔ

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης συνυπογράφουν 21 βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας του να επιβεβαιώσει ότι πέρα από την ετήσια υποβολή του «πόθεν έσχες» οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί της σημερινής κυβέρνησης δεν εξαιρούνται από το νόμο 4065/2012, αλλά ελέγχονται κατά τον ίδιο τρόπο αναδρομικά και υποχρεωτικά για την περιουσιακή τους κατάσταση.

Στο κείμενο της ερώτησης οι βουλευτές της ΝΔ τονίζουν ότι η σημασία ελέγχου από ειδικό σώμα του «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 έχει επανειλημμένως τονιστεί από την κυβέρνηση και έγινε πράξη με το νόμο 4065/2012.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν, ούτε στον εν λόγω νόμο, ούτε και στην τροπολογία που ακολούθησε τον Μάρτιο του 2014, δηλώνεται ρητά ότι στον σχετικό έλεγχο εμπίπτουν και όσοι υπηρετούν σήμερα σε δημόσια αξιώματα, «πρόβλεψη η οποία, ωστόσο, θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου».
«Πρόκειται για μια ρύθμιση που θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτική ζωή του τόπου», αναφέρεται στην ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.
Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ: Ιω. Καράμπελας, Χρ. Δήμας, Η. Βλαχογιάννης, Μ. Ταμήλος, Δ. Σταμενίτης, Γ. Γεωργαντάς, Ευ. Καρανάσιος, Ιο. Τζαμτζής, 'Αννα Μάνη - Παπαδημητρίου, Δ. Κυριαζίδης, Κ. Σκρέκας, 'Αννα Καραμανλή, Ιω. Κεφαλογιάννης, Απ. Βεσυρόπουλος, Εμμ. Κόνσολας, Ελένη Μακρή - Θεοδώρου, Γ. Δεικτάκης, Μ. Βλάχβεης, Ιω. Πασχαλίδης, Κ. Κουτσογιαννακόπουλος και Μ. Σενετάκης.-

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.