ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Ιανουάριο το ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης

Από την Κύπρο στον Σαμαρά και από το Περιστέρι στην ...Αθηναΐδα

Γεμάτη μέρα θα έχει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που επιστρέφοντας από την Κύπρο, θα πρέπει να αντιμετωπίσει μία σειρά από προκλήσεις στο εσωτερικό της χώρας, αυτή την φορά.

Ξεκινώντας από την συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά στις δυόμιση το μεσημέρι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αφού τον ενημερώσει για την επίσκεψή του στην Μεγαλόνησο, αλλά και τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης με τους ομολόγους του σε Κύπρο και Αίγυπτο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής μεταξύ των τριών κρατών παρουσία του πρωθυπουργού στις αρχές Νοεμβρίου, θα ανταλλάξει απόψεις μαζί του για όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας.

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν από τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, ως τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το κατά πόσον θα χρειαζόταν ένας πιο ...γενικευμένος ανασχηματισμός, που προς στιγμήν πάντως διαψεύδεται.

Λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραβρεθεί σε συζήτηση που διοργανώνει το ΙΣΤΑΜΕ στην αίθουσα του κτιρίου ΚΥΒΕ στο Περιστέρι, με θέμα την κοινωνική και προνοιακή πολιτική.

Εκεί, θα επιχειρήσει να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ στην κατεύθυνση ανακούφισης των πολιτών, τεκμηριώνοντας στο μέτρο του δυνατού ότι παρά την συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, εξακολουθεί να εργάζεται υπέρ των κοινωνικών τάξεων που ανέκαθεν το στήριζαν, αποτελώντας στην παρούσα φάση το «προοδευτικό πρόσημο» στην πολιτική της κυβέρνησης.

Και όλα αυτά, μόλις δύο μέρες πριν από την επίσημη πρώτη της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και την συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Matrix24.gr, το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, μετατίθεται για τον Ιανουάριο, οπότε και εκτιμάται ότι θα έχει ακόμα μεγαλύτερο νόημα, δεδομένου ότι όλες οι πιθανότητες συγκλίνουν υπέρ της άποψης ότι πλέον θα έχει προεκλογικό χαρακτήρα.

Στην συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου στην Αθηναΐδα, πάντως, το ενδιαφέρον στρέφεται όχι τόσο στις παρουσίες, όσο στις απουσίες που θα σημειωθούν. Με την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να παραδέχεται ως σκόπελο τις εσωκομματικές διαφορές, που το προηγούμενο διάστημα εκφράστηκαν κυρίως μέσα από το αίτημα για συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα προηγείτο αυτού της Δημοκρατικής Παράταξης, μένει τώρα να φανεί πόσοι από τους διαφωνούντες με την στρατηγική Βενιζέλου θα δώσουν το «παρών» στην συνεδρίαση και αν από το δικό της βήμα θα επιμείνουν στις αιτιάσεις τους.

Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ πάντως, φαίνεται ότι τα πάθη δεν έχουν καταλαγιάσει, παρά την «πανστρατιά» στην οποία καλεί από μόνη της η ίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης. Πληροφορίες επιμένουν ότι εκτός των κλιμακίων που θα επιχειρήσουν να «οργώσουν» την Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες, μένουν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που έχουν όμως ανοίξει δική τους περπατησιά στο εσωτερικό του κόμματος.

Μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που έχει σηκώσει τους τόνους στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα, ασκώντας σκληρή κριτική στις επιλογές της ηγετικής ομάδας, πράγμα που εφόσον επιβεβαιωθεί πάντως, αναμένεται να προκαλέσει νέα αντιπαράθεση στους κόλπους του κόμματος...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.