Neo

Αρκεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα;

«Δεν υπάρχει ανάγκη για οποιαδήποτε αλλαγή στο ασφαλιστικό», επιμένει ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, επιβεβαιώνοντας ωστόσο τη διαφορά της τάξεως του 1-2% για όσους συνταξιοδοτηθούν τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά προσθέτοντας πως αυτή δεν θα είναι μόνο προς τα κάτω, αλλά και προς τα πάνω.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το …αγαπημένο του θέμα, παραμένει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αφού σε αυτό ποντάρει σύσσωμη η κυβέρνηση για την ανακούφιση των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Προσδιορίζοντας το ποσό της «εγγύησης» όπως την χαρακτήρισε για μία τετραμελή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα μέλη στα 450 ευρώ τον μήνα και μιλώντας για πρόβλεψη προγραμμάτων για ενίσχυση της οικογένειας, ο κ.Κεγκέρογλου, προανήγγειλε ένα κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα που θα κάνει τις διασταυρώσεις, με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων να παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Μεταξύ μας, πάντως, θα πρέπει να …θυμίσει κάποιος στον υπουργό, ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα παρουσιαστεί στις 14 του μήνα, θα εφαρμοστεί πιλοτικά μόνο σε 13 δήμους και προτού δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την επέκτασή του πανελλαδικά, δεν μπορούν να ποντάρουν σε αυτό. Δεν φτάνει…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.