ΚΟΣΜΟΣ

Για το Κομπανί

Χάος στην Τουρκία: Στους 31 οι νεκροί στις διαδηλώσεις Κούρδων

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 360 τραυματίσθηκαν σε ολόκληρη την Τουρκία κατά τις διαδηλώσεις των Κούρδων κατά της αδράνειας της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους κατά της συριακής κουρδικής πόλης Κομπάνι, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Εφκάν Αλα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε 1.000 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των ταραχών, κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η αστυνομία κατέστειλε βάναυσα τις κουρδικές διαδηλώσεις.

«Αυτή η κλιμάκωση της βίας πρέπει να σταματήσει αμέσως, όλοι πρέπει να συμβάλουν για τον τερματισμό αυτών των περιστατικών», δήλωσε ο υπουργός.

Ταραχές ξέσπασαν και χθες στη διάρκεια της νύχτας σε πολλές πόλεις της Τουρκίας και κυρίως στο Γκαζίαντεπ, όπου τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα περισσότερα από τα θύματα στα οποία αναφέρθηκε ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών, σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις ανάμεσα σε κούρδους ακτιβιστές προσκείμενους στο PKK και υποστηρικτές εθνικιστικών και ισλαμιστικών οργανώσεων (όπως είναι η τουρκική Χεζμπολάχ).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.