ΚΟΣΜΟΣ

Στις Βρυξέλλες

Χωρίς λύση η τριμερής Ρωσίας-Ουκρανίας-Ε.Ε. για το φυσικό αέριο

Δεν επετεύχθη συμφωνία στη διάρκεια των τριμερών συνομιλιών μεταξύ της Ουκρανίας, της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες με στόχο την επίλυση της διαμάχης μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για την τιμή πώλησης του ρωσικού φυσικού αερίου, όπως ανακοίνωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ.

«Σημειώσαμε σημαντικές προόδους», δήλωσε ο Έτινγκερ μετά τη λήξη της συνάντησης με τους υπουργούς Ενέργειας της Ουκρανίας Γιούρι Πρόνταν και της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ.

«Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία την επόμενη εβδομάδα», στη διάρκεια της νέας συνάντησης των τριών πλευρών που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, πρόσθεσε ο ευρωπαίος επίτροπος.

«Σήμερα καταλήξαμε σε μία θέση, την οποία θα συζητήσουν όλες οι πλευρές με τις κυβερνήσεις τους, με τους διευθυντές των εταιρειών που εμπλέκονται και εδώ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με το (Ευρωπαϊκό) Συμβούλιο», επεσήμανε ο Έτινγκερ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Έχοντας ως βάση αυτό το προσχέδιο κειμένου στην επόμενη συνάντηση, η οποία ελπίζουμε να είναι η τελευταία τριμερής συνάντηση, την επόμενη εβδομάδα εδώ στις Βρυξέλλες, θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε μια απόφαση και θα έχουμε την υπογραφή όλων των πλευρών», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.