ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάμε σινεμά;

Δικαστής για Όσκαρ

Η νέα κινηματογραφική εβδομάδα ανοίγει σήμερα με ταινίες για όλα τα γούστα: Έχουμε και λέμε: «Δικαστής», η «Λέσχη Της Κομψής Αλητείας», «Στα Καλά Καθούμενα», «Άπληστοι Γείτονες», «Το Μαγικό Σπίτι» και «Τα Χελωνονιντζάκια».

Ο Δικαστής

The Judge
Του Ντέιβιντ Ντόμπκιν. Διάρκεια:141'
Με τους Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Βέρα Φαρμίγκα, Βίνσεντ Ντ’Ονόφριο, Τζέρεμι Στρόνγκ, Νταξ Σέπαρντ, Λέιτον Μέιστερ, Μελίσα Λίο, Μπίλι Μπομπ Θόρτον

Ο επιτυχημένος δικηγόρος Χανκ Πάλμερ , έχει απομακρυνθεί από την οικογένεια του και ζει στη Νέα Υόρκη. Ο απρόβλεπτος χαμός της μητέρας του τον αναγκάζει να επιστρέψει στο πατρικό του σπίτι στην Ιντιάνα και στην οικογένεια του: τον μεγάλο του αδελφό τον οποίο άθελά του είχε τραυματίσει τον μικρό του αδελφό ( που έχει προβλήματα στην κοινωνικοποίησή του, αλλά και την κοπέλα που υπήρξε εφηβικός του έρωτας . Η επιστροφή του τελικά δεν είναι και τόσο προσωρινή, αφού ο άρρωστος πλέον πατέρας του, ο σκληρός δικαστής της πόλης, κατηγορείται για φόνο, και ο δικηγόρος γιος του καλείται να τον υπερασπιστεί. Στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν την αλήθεια, αναγκάζονται να συνεργαστούν, όχι μόνο για να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη, αλλά και το παρελθόν που τους βαρύνει.
Όταν η αίθουσα του δικαστηρίου ο νομικό δράμα συναντά το οικογενειακό μελόδραμα. Επιτηδευμένος συναισθηματισμός, βαρετά κλισέ και αδέξιες προσεγγίσεις περίπλοκων καταστάσεων όπως η δυσλειτουργική σχέση πατέρα -γιου . Η ταινία επικεντρώνεται στα γηρατειά στη συγχώρεση, στη λύτρωση και στον θάνατο παρά στο δικαστικό θρίλερ. Καλοδουλεμένο σενάριο, ζυγισμένοι διάλογοι, αμφιλεγόμενοι χαρακτήρες τους οποίους ερμηνεύουν άψογα ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και ο Ρόμπερτ Ντιβάλ. Δύο πραγματικά καλοί ηθοποιοί παγιδευμένοι σε ένα ψευτοσυναισθηματικό πυροτέχνημα που ψαρεύει για Όσκαρ.

 

riotClubΗ Λέσχη Της Κομψής Αλητείας
The Riot Club
Της Λόνε Σέρφινγκ. Διάρκεια:107'
Μς τους Σαμ Κλάφλιν, Μαξ Άιρονς, Σαμ Ριντ, Νάταλι Ντόρμερ , Τομ Χόλαντερ, Ντάγκλας Μπουθ, Μπεν Σνέτσερ, Τζακ Φάρινγκ, Μάθιου Μπίαρντ, Φρέντι Φοξ

Φάρσες, ακραίες πλάκες και εκκεντρικές εκδηλώσεις είναι στο καθημερινό μενού της διασκέδασης των φοιτητών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης που ανήκουν στο περιβόητο Riot Club. Μία λέσχη για υπεροπτικούς, πλούσιους φοιτητές καλών οικογενειών, που κάποια στιγμή χρειάζεται δυο ακόμη μέλη για να συμπληρώσει τον αριθμό που ορίζει το “καταστατικό” λειτουργίας της. Οι δύο νεόφερτοι θα κοντραριστούν σε μια προσπάθεια να κερδίσουν την εύνοια των υπολοίπων κατά τη διάρκεια μιας αχαλίνωτης βραδιάς που καταλήγει σε ένα ανεξέλεγκτα ακόλαστο και μεθυσμένο χάος, όπου μια φονική απερισκεψία τους θα βάψει τα χέρια τους με αίμα.

Βασισμένο στην τεράστια θεατρική επιτυχία της Λόρα Ουέιντ, το ομώνυμο αγωνιώδες θρίλερ «The Riot Club»αφηγείται τα κατορθώματα και τα βρόμικα μυστικά μιας κλειστής λέσχης προπτυχιακών, πλούσιων και κακομαθημένων, νεαρών φοιτητών. Η ταινία αποτελεί μια κριτική των λάγνων, κυνικών και φαύλων κέντρων εξουσίας και της σνομπ κοινωνικής προέλευσής τους. Με στόχο την αποδόμηση του αλαζονικά ταξικού “The Bullingdon Club” του πανεπιστήμιου της Οξφόρδης απ΄ όπου προέρχονται στη πλειονότητα τους , με την αίσθηση του αναπόφευκτου, τα καταξιωμένα μέλη που επικρατούν στο Αγγλικό κατεστημένο.

stakalaKathoumenaΣτα Καλά Καθούμενα
Του Νίκου Ζαπατίνα. Διάρκεια: 92’
Με τους Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, Τζόυς Ευείδη, Ναταλία Δραγούμη, Τάσο Παλαντζίδη

Η ζωή του Μπάμπη , θα ανατραπεί μετά την επεισοδιακή συνάντηση του με την ωραία και δυναμική Αθηνά . για την Κυλλήνη με την οδηγό του αμαξιού Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι για την Κυλλήνη γεμάτο εκπλήξεις. Στη διαδρομή θα βρεθούν μπροστά σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, όπως σε ένα πιάνο που κρύβει ένα μεγάλο θησαυρό, στην Εύα που το έχει σκάσει από το σπίτι της, σε μια περιουσία που αναζητά κληρονόμο. Και ακόμα μια άπιστη αρραβωνιαστικιά, η εμπλοκή της αστυνομίας, ένα ύποπτο μοναστήρι και τελικά ο απρόσκλητο έρωτα ολοκληρώνουν όλα όσα μπορούν να συμβούν στον καθένα. Έτσι, … στα καλά καθούμενα!
Κωμωδία στο εγγυημένο ύφος των ταινιών με τους αναγνωρίσιμους ανθρώπινους χαρακτήρες που έχει υπογράψει στο παρελθόν ο σκηνοθέτης, ο οποίος όπως πάντα πίσω από μια σειρά εύπεπτων κωμικών καταστάσεων αποκαλύπτει ένα ενδιαφέρον κοινωνικό σχόλιο και ουσιαστικό προβληματισμό.

 

goodPeopleΆπληστοι Γείτονες
Good People
Του Χένρικ Ρούμπερ Γκενζ. Διάρκεια:90'
Με τους Κέιτ Χάντσον, Τζέιμς Φράνκο, Ομάρ Σι, Τομ Ουίλκινσον
Σε ένα ζευγάρι Αμερικάνων που ζει στο Λονδίνο και αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ξαφνικά η τύχη δείχνει να του χαμογελά. Όταν ο κακοποιός και ναρκομανής γείτονάς τους, που μένει ακριβώς από κάτω, πεθαίνει, ανακαλύπτουν ότι μέσα στο σπίτι του υπάρχουν $400,000. Αν και αρχικά είναι διστακτικοί, αν θα πρέπει να απλώσουν το χέρι τους στον θησαυρό αποφασίζουν να πάρουν μόνο τα χρήματα που χρειάζονται για να ξεχρεώσουν, η γυναίκα να κάνει τεχνητή γονιμοποίηση και ο άντρας να φτιάξει ένα παλιό σπίτι που κληρονόμησε . Μόνο που τα λεφτά αποτελούν τα κλοπιμαία μιας συμμορίας που τα άρπαξε από μια άλλη συμμορία, ενώ ο ντετέκτιβ της αστυνομίας έχει προσωπικό κίνητρο να εξιχνιάσει την υπόθεση.
Αδιάφορες και χλιαρές ερμηνείες σε ένα υποφερτά ανιαρό θρίλερ με θέμα τους κινδύνους της απληστίας απλών και συνηθισμένων ανθρώπων.

houseOfMagicΤο Μαγικό Σπίτι
The House of Magic
Των Μπεν Στάσεν, Ζερεμί Ντεγκρισόν. Διάρκεια:85'

Ένα βροχερό βράδυ, ο μικρός γατούλης Θάντερ, βρίσκει καταφύγιο στο αρχοντικό του Μάγου Λορέντζο. Ο μάγος μοιράζεται το σπίτι του με αμέτρητα ζωάκια, ρομποτάκια και μαραφέτια, που έχουν την ικανότητα να φτιάχνουν πρωινό ενώ χορεύουν και τραγουδούν! Ο Τζακ το λαγουδάκι, και η Μάγκι το ποντίκι όμως συνωμοτούν για να διώξουν το κακόμοιρο γατάκι. Σύντομα ο μάγος θα αρρωστήσει, και όλοι μαζί οι κάτοικοι του σπιτιού θα ενωθούν για να σώσουν την έπαυλη που κινδυνεύει να πουληθεί, με πρωτεργάτη το Θάντερ.
Κεφάτη, γεμάτη ενέργεια και αξιαγάπητους χαρακτήρες αυτή χρωματιστή περιπέτεια Βελγικών κινουμένων σχεδίων αποτελεί μια ξεχωριστή διασκεδαστική εμπειρία για όλη την οικογένεια.

 

 

ninjaTurtlesΤα Χελωνονιντζάκια (&3D)
Teenage Mutant Ninja Turtles
Του Τζόναθαν Λίμπεσμαν. Διάρκεια:101'
Με τους Μέγκαν Φοξ, Άλαν Ρίτσαν, Νοέλ Φίσερ, Γουίλιαμ Φίχτνερ, Γουίλ Άρνετ, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Άμπι Έλιοτ, Τζέρεμι Χάουαρντ

Σκοτάδι μαύρο έχει απλωθεί πάνω από την Νέα Υόρκη, καθώς ο Σρέντερ και η σατανική συμμορία του σταδιακά αποκτούν τον απόλυτο έλεγχο, από την αστυνομία μέχρι τους πολιτικούς στοχεύοντας στην απόλυτη οικονομική κυριαρχία τους. Το μέλλον προβλέπεται πολύ άσχημο μέχρι τη στιγμή που τέσσερα περιθωριακά αδέρφια - μεταλλαγμένες εφηβικές χελώνες- βγαίνουν από τους υπονόμους και ανακαλύπτουν πως το πεπρωμένο τους είναι να πολεμήσουν για καλό σκοπό . Τα Χελωνονιντζάκια σε αυτήν την αποστολή ζωής και θανάτου θα πρέπει να συνεργαστούν με μια ατρόμητη δημοσιογράφο και τον εξυπνάκια κάμεραμάν της προκειμένου να σώσουν την πόλη και να φέρουν στο φως το διαβολικό σχέδιο του Σρέντερ.
Άλλη μια ανόητη εκδοχή των ταινιών πλήρους μαζικής καταστροφής και αστικού πανικού, αυτή τη φορά με την επιστροφή των ηρωικών ερπετών με το κέλυφος . Η ανασυσκευασία του αστραφτερά άδειου πακέτου εξαντλείται στα φορτωμένα δράση ειδικά εφέ και την προφανή τοποθέτηση προϊόντων, αποδεικνύοντας ότι στην ιστορία του Χόλιγουντ προηγείται η φάρσα και επαναλαμβάνεται ως μάρκετινγκ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.