ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Απούσα η Βίκυ Σταμάτη

Διακόπηκε για τις 23 Οκτωβρίου η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου

Με διαδικαστικά ζητήματα ξεκίνησε στο πενταμελές εφετείο Αθηνών η δίκη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν πάρα πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τόσους κατηγορούμενους και δικηγόρους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να μετακινήσουν σειρά καθισμάτων από το ακροατήριο προκειμένου να καθίσουν όλοι οι κατηγορούμενοι.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου διευκρίνισε ότι η δίκη θα διεξαχθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου από την επόμενη συνεδρίαση. Είναι η ίδια αίθουσα στην οποία έγινε και το πρωτόδικο δικαστήριο.

Παρόντες στο εδώλιο ήταν οι Α. Τσοχατζόπουλος, Αστ. Οικονομικής, Νίκος Ζήγρας, Γ. Σαχπατζίδης, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Γ. Σμπώκος, Π. Σταμάτης, Ο. Μελάς, Κ. Αντωνιάδης, Φ. Αρβανίτης, Ν. Καρατζάς, Γ. Κωνσταντάτος.

Αντίθετα δεν ήταν στο ακροατήριο η Βίκυ Σταμάτη Τσοχατζοπούλου, η Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου και η Φρόσω Λαμπροπούλου.

Η Βίκυ Σταμάτη προσκόμισε δια του συνηγόρου της Φραγκίσκου Ραγκούση βεβαίωση γιατρού ότι δεν μπορεί να παραστεί λόγω της κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η ψυχική της υγεία.

Το ελληνικό δημόσιο και σε αυτή τη δίκη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής διεκδικώντας αποζημίωση από τους κατηγορούμενους.

Η δίκη μετά από ολιγόωρη διαδικασία διεκόπη για 23 Οκτωβρίου.

Σε πρώτο βαθμό οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι:

Άκης Τσοχατζόπουλος κάθειρξη 20 ετών, Αστέριος Οικονομίδης 12 έτη, Φρόσω Λαμπροπούλου 13 έτη, Νικόλαος Ζήγρας 6 έτη, Γιώργος Σαχπατζίδης 13 έτη, Αρετή Τσοχατζοπούλου 12 έτη, Βίκυ Σταμάτη 12 έτη, Γιάννης Σμπώκος 16 έτη, Νικόλαος Γεωργουλάκης 10 έτη, Παναγιώτης Σταμάτης 6 έτη, Οράτιος Μελάς 10 έτη, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης 10 έτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου 6 έτη, Φώτιος Αρβανίτης 6 έτη, Νικόλαος Καρατζάς 6 έτη, Γιώργος Κωνσταντάτος 10 έτη.

Από τους καταδικασθέντες, βάσει της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, παραμένουν στη φυλακή ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Γιάννης Σμπώκος, η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η Βίκυ Σταμάτη, η Φρόσω Λαμπροπούλου και ο Γιώργος Σαχπατζίδης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.