ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή δήλωση Καϊλή-Ανδρουλάκη

Διαψεύδουν ότι καταψήφισαν πρόταση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Κοινή ανακοίνωση με την οποία διαψεύδουν ότι καταψήφισαν πρόταση σχετική με τις γερμανικές επανορθώσεις, εξέδωσαν οι ευρωβουλευτές της Ελιάς Εύα Καϊλή και Νίκος Ανδρουλάκης.

Σημειώνοντας ότι «πληροφορήθηκαν με έκπληξη την ύπαρξη δημοσιευμάτων που τους φέρουν να έχουν καταψηφίσει πρόταση σχετική με γερμανικές επανορθώσεις, που υπεβλήθη στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου από ευρωβουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων», οι δύο ευρωβουλευτές διευκρινίζουν πως τέτοια ψηφοφορία ουδέποτε έλαβε χώρα. «Η σχετική πρόταση συζητήθηκε μονάχα σε επίπεδο συντονιστών των πολιτικών ομάδων σε κάθε Επιτροπή και όχι από το σώμα των Ευρωβουλευτών», λένε, σημειώνοντας ότι το θέμα αναβλήθηκε, αφού η συγκεκριμένη επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα επί του περιεχομένου παρά μόνο για να παραπέμψει το θέμα ώστε να ακολουθηθεί η σωστή διαδικασία.

«Θυμίζουμε πως με δικές μας πρωτοβουλίες αναδείχθηκε το θέμα πριν από τέσσερα χρόνια στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», λένε, διερωτώμενοι «κατά πόσον τέτοια δημοσιεύματα και επικίνδυνα παιχνίδια παραπληροφόρησης, οφείλονται σε άγνοια ή διαστρέβλωση της πραγματικότητας». Αφήνουν δε αιχμές κατά όσων τα διακινούν, υπονοώντας ότι στοχεύουν έναν πολιτικό χώρο που «αποδεδειγμένα εργάζεται για την προώθηση των εθνικών συμφερόντων και μάλιστα, μακριά από κινήσεις εντυπωσιασμού για εσωτερική κατανάλωση»..

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.