ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λένε οι πολίτες για τις εκλογές

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4,4% έναντι της ΝΔ

Προβάδισμα 4,4% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της ιστοσελίδας Newsit, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 27,9% ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 23,5%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με το ποσοστό της όμως πολύ μειωμένο στο 5,4%, τέταρτο κόμμα το Ποτάμι με ποσοστό 4,5%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με ποσοστό 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι ΑΝΕΛ με 2,9%. Εντυπωσιακό είναι ότι στον πολιτικό χάρτη δεν υπάρχει η ΔΗΜΑΡ.

pinakas dimioskopisi

Στο ερώτημα «Ποιος ευθύνεται περισσότερο για την αναταραχή στις αγορές» οι ερωτώμενοι σε μεγάλο ποσοστό λένε ότι φταίει η κυβέρνηση, ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό που ρίχνει την ευθύνη και στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα αν είναι σαφής η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος, οι απαντήσεις δείχνουν σε πολύ μεγάλο ποσοστό ότι δεν έχει καταφέρει να πείσει.
Εκεί που φαίνεται να ισοβαθμούν Σαμαράς και Τσίπρας είναι στο θέμα της πολιτικής ατζέντας. Στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη πολιτική η διαφορά τους είναι μια μονάδα.

Στο πολύ σημαντικό ερώτημα το οποίο έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες κόντρες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπάρχει και παρέμβαση της δικαιοσύνης, για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ένα εντυπωσιακό ποσοστό που φτάνει το 47% θεωρεί ότι έχουν βάση.

Ο κόσμος φαίνεται επίσης ότι δεν επιθυμεί εκλογές αφού στο δίλημμα εκλογές ή Πρόεδρος Δημοκρατίας απαντά, εκλογή Προέδρου.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Εκλογή προέδρου ή εκλογές?
    Φόβος τρομοκρατια του ψηφοφόρου…θα πεινασεις …θα αδειασουν τα ταμεία….ποιανου βρε ? του απλου Ελληνα?
    Εμεινε τίποτα για να αδειασει?
    Αλλο και τουτο ..να φοβαται ο βρεγμένος την βροχή και ο καμμενος την φωτιά…η αρρωστεια του λαου μας εχει τις ριζες του στην Τουρκοκρατια οπου οι κοτσαμπασηδες( ελληνες προυχοντες που ηταν οργανα του καθε πασα και βεζυρη)ειχαν τον απλο λαό με τον βουρδουλα και τον καταντησανε ραγια…οι απόγονοι των κοτσαμπασηδων μετατουρκικά χρόνια οι τσιφλικάδες( που με χαρτια των τουρκων πασαδων καρπωθηκανε χιλιαδες στρεμματα γης και το ελληνικο επισημο κρατος τ αναγνωρισε!!!!) που καναν τους αγρότες μας κολληγους…και μεταπολεμικα οι ιδιοι επιστημονες τους μισους εγκαθυδρισαν το παρακρατος (σχεδιο Περικλης 1952 – εφευρετης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ) ξερεις φουκαρα ελληνα ραγια….αυτο το παρακρατος που σου αδειασε το σπιτι ,που κατ΄ ουσια στο πηρε ( κριμα στους κουμουνιστες δεν θα χουν να παρουν τιποτα )αυτοι που κατα καιρους βαφτιζονται σωτηρες που χρονια τωρα στις εναλλαγες κυβερνησεων λενε πως παραλαβανε »καμμενη γη» και πανω στα καμμενα συνεχιζουν να ασελγουν εις βαρος σου κι εσυ λαε το ανεχεσαι….πλεον τα χωραφια μας δεν σπαιρνουν σταρι ,βαμβακι ,καλαμποκι αλλα φοβο ,μισσαλοδοξια ,δειλια,ομοφοβία κι ολα τα καλουδια που θωρακιζουν την καθε ληστρικη κυβερνηση που ολα τα κακα τα ριχνει στην αριστερα λες κι αυτη κυβερνησε την Ελλαδα τοσα χρόνια….απ την ιδρυση του ελευθερου δηθεν κοινοβουλιου το 1832(ακουσον ακουσον δεν μπορουσαμε μονοι μας να φτιαξουμε βουλη και ηρθαν οι Αγγλοι και βαλανε τον Οθωνα) μεχρι σημερα χρεοκοπημενες πολιτικες ,μας ειχαν στα ινδικα χοιριδια που ειναι οτι πρεπει για πειραματα…λες και μας ψεκαψουν…ναι αλλα οχι με χημικα αλλα με ψεματα …ψεμα σε αεριο ,ψεμα σε σαλιο( μας φτυνουν συνεχως) στελιο σε χορτο ξερεις εκεινο το κουτοχορτο που σε ταιζουν συνεχως φουκαρα ελληνα….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.