ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι ευνοούνται

ΕΝΦΙΑ: Αυτόματα οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές

Νέα εκκαθαριστικά με τον ψαλιδισμένο φόρο θα αναρτηθούν στο Taxisnet έως το τέλος Οκτωβρίου χωρίς οι φορολογούμενοι να χρειαστεί να κάνουν τίποτα.

Μπορεί οι φορολογούμενοι να μην έχουν συνέλθει ακόμη από την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ο Οκτώβριος, όμως, φέρνει τα νέα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων.

Τα νέα πάντως είναι καλά, καθώς τα νέα εκκαθαριστικά που θα αναρτηθούν στο Taxisnet θα έχουν ψαλιδισμένο φόρο.

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές να δοθούν στους δικαιούχους χωρίς να χρειαστεί οι φορολογούμενοι να κάνουν τίποτα, ώστε να αποφευχθεί ένας ακόμα γύρος ταλαιπωρίας και αναστάτωσης.

Οι μειώσεις αφορούν εισοδηματικά αδύναμους. Με κριτήρια εισοδήματος και περιουσίας, η έκπτωση που θα χορηγείται είναι από 50% έως και 100%, με την πλήρη απαλλαγή να ισχύει μόνο για φορολογούμενους με τρία ή περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία άνω του 80%.

Η ΓΓΔΕ έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία και για τα εισοδήματα και για την περιουσιακή κατάσταση, τα δύο βασικά κριτήρια, δηλαδή, για τη χορήγηση των εκπτώσεων και αφήνεται να εννοηθεί ότι η εξεύρεση των δικαιούχων είναι απλή υπόθεση.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν όσοι φορολογούμενοι έχουν συμπληρώσει ελλιπώς το Ε9 ή θα χρειαστεί να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις προκειμένου να αποτυπωθεί ορθά η περιουσιακή τους κατάσταση.

Το σύστημα για τις διορθώσεις θα ανοίξει στις 30 Νοεμβρίου, επομένως ορισμένοι δικαιούχοι εκπτώσεων θα τις λάβουν ακόμα και τον Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.