ΚΟΣΜΟΣ

Εθνικιστικό ξέσπασμα με αφορμή το ποδόσφαιρο

Επίθεση εναντίον του μειονοτικού χωριού Δερβιτσάνη στην Αλβανία

Αφορμή για το ξέσπασμα του εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους στάθηκε τελικά ο ποδοσφαιρικός αγώνας Σερβίας-Αλβανίας για τα προκριματικά του Euro στο Βελιγράδι, ο οποίος και διακόπηκε.

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο μειονοτικό χωριό Δερβιτσάνη της Κάτω Δρόπολης, στην περιοχή του Αργυροκάστρου, όπου σύμφωνα με τα ΜΜΕ της ελληνικής μειονότητας, «κάτοικοι του χωριού Λαζαράτι, φημισμένου για την παράγωγη χασισοφυτείας, δημιουργώντας κομβόι αυτοκινήτων εισέβαλαν στο χωριό Δερβιτσάνη, φωνάζοντας συνθήματα όπως: θα σας κάψουμε Χριστιανοί!"».

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος himara.gr αναφέρει ότι «δεν αρκέστηκαν μόνο στα συνθήματα αλλά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν κατοίκους του χωριού και για αρκετή ώρα περιφέρονταν με τα αυτοκίνητά τους στους δρόμους, εκφοβίζοντας τους κατοίκους, που εκείνη την ώρα είχαν πιαστεί στον ύπνο, μη έχοντας πολλές επιλογές να αντιδράσουν».

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες ακούστηκαν και πυροβολισμοί που προέρχονταν από κατοίκους της Δερβιτσάνης και ρίχτηκαν στο αέρα για εκφοβισμό. Ορισμένοι, μάλιστα, έτρεξαν στην εκκλησία του χωριού, χτυπώντας τις καμπάνες ώστε να συγκεντρωθούν όλοι οι κάτοικοι στο κέντρο του χωριού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.