ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα οι ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμα και έκτακτη εισφορά

Ετοιμάζει τα …εκλογικά διλήμματα ο Βενιζέλος

Με το βλέμμα στις εκλογές εξακολουθεί να κινείται το ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο τον πρόεδρό του να ετοιμάζει ήδη από τώρα τα …εκλογικά διλήμματα.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του στις αγορές και τα «μηνύματα» που έστειλαν προς πάσα κατεύθυνση τις τελευταίες ημέρες, εξερχόμενος χθες του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά. Δηλώνοντας ευθέως ότι η κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη στον σχεδιασμό της τόσο ως την ολοκλήρωση του προγράμματος, όσο και για την περίοδο μετά από αυτήν, τέτοιου είδους αντιδράσεις, άφησε να εννοηθεί πως αντίθετα, η αξιωματική αντιπολίτευση πορεύεται στο άγνωστο.

Αυτό ουσιαστικά θα είναι και το περιεχόμενο του εκλογικού διλήμματος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ σε μία πιθανή εκλογική αναμέτρηση τον Μάρτιο. Ακόμα και αν δεν διατυπωθεί με αυτόν τον τρόπο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα απευθυνθεί στους «προοδευτικούς» πολίτες, καλώντας τους να επιλέξουν μεταξύ μίας ολοκληρωμένης -και συμφέρουσας όπως θα παρουσιαστεί- συμφωνίας και της πορείας στο άγνωστο..

Ήδη από τις χθεσινοβραδινές του δηλώσεις, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ως το τέλος της χρονιάς και πάντως σίγουρα ως τον Φεβρουάριο, οπότε και θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, μπορεί να έχει αλλάξει η κατάσταση, μέσα στην οποία κινούμαστε ως χώρα. Επέμεινε, δε, σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει «σχέδιο Β», προειδοποιώντας μάλιστα πως όποιος σκέφτεται με όρους «σχεδίου Β», παίζει με την φωτιά…

Σημειώνοντας πως αν στην Ελλάδα υπήρχε η συναίνεση όλων των κομμάτων στην προσπάθεια ολοκλήρωσης του προγράμματος προκειμένου η χώρα να αλλάξει σελίδα, τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα, τα πυρά πήγαιναν και πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ –που δεν τον κατονόμασε πάντως- για τις δυσκολίες που προκύπτουν από την αδυναμία εμφάνισης αρραγούς προσώπου.

Αναφερόμενος δε στο δίλημμα μεταξύ μίας «ασφαλούς λύσης» ή μίας «περιπέτειας», υποστήριξε πως τότε δεν θα υπάρχουν πολλά περιθώρια διαφυγής και είτε η χώρα θα οδεύσει ενωμένη, με την κυβέρνηση προφανώς να εξαντλεί την τετραετία, είτε ο λόγος θα είναι στον λαό, μέσω εκλογών.

Παρά το γεγονός πως πρόκειται για την τρίτη φορά, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών τον Μάρτιο, ο ίδιος τις ξορκίζει, τονίζοντας τα προβλήματα που θα δημιουργούσε η προεκλογική περίοδος στην οικονομία και τη λειτουργία των χρηματοοικονομικών μηχανισμών και θεσμών. «Έλεος. Ας σεβαστούμε τους απλούς ανθρώπους, τον κάθε πολίτη, το κάθε νοικοκυριό, την κάθε επιχείρηση που ξέρει τις δυσκολίες αλλά βλέπει ότι τώρα φαίνεται το φως», είπε, υποστηρίζοντας ότι τα πράγματα αλλάζουν.

Για του λόγου το …αληθές, προανήγγειλε και την «τάχιστη» κατάθεση στην Βουλή της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα. Στην πραγματικότητα, τόσο αυτή, όσο και εκείνη για τη μείωση κατά 30% στην έκτακτη εισφορά, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Matrix24.gr, να έρθουν στη Βουλή εντός της ημέρας. Παράλληλα, πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμφώνησαν χθες και στις ρυθμίσεις για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Αυτές, πάλι, αναμένεται να απασχολήσουν την εθνική αντιπροσωπεία την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.