ΕΛΛΑΔΑ

Ιερά Σύνοδος

Εξελέγησαν τρεις νέοι μητροπολίτες

Τους νέους μητροπολίτες Μεγάρων και Σαλαμίνος, Γρεβενών και Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδελφείας, εξέλεξαν σήμερα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος εξελέγη ο Κωνσταντίνος Γιακουμάκης. Γεννημένος στην Κρήτη, ο 54χρονος αρχιερέας σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ενώ χειροτονήθηκε διάκος το 1983 και πρεσβύτερος τρία χρόνια αργότερα. Η χειροτονία του θα γίνει αύριο το πρωί στον ναό του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτου.

Ο νέος μητροπολίτης Γρεβενών, Δαβίδ, κατά κόσμον Κωνσταντίνος Τζιουμάκας, γεννήθηκε το 1958 στο Λιτόχωρο Πιερίας. Ο 56χρονος ιεράρχης σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσσαλονίκης και έχει εργαστεί ως δάσκαλος στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το 1980 χειροτονήθηκε διάκονος και τρία χρόνια αργότερα πρεσβύτερος. Η χειροτονία του θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στον ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας εξελέγη ο Γαβριήλ. Γεννημένος στην Αθήνα το 1976, ο νέος μητροπολίτης είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης του Πανεπιστημίου Φριβούργου της Ελβετίας, υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενεύης, καθώς και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στις Πολιτικές Επιστήμες του Διεθνούς Εμπορίου (WTC). Χειροτονήθηκε διάκονος στις 18 Φεβρουαρίου 1996 και πρεσβύτερος το 2002.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.