ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση για τη μεγάλη απώλεια

Γ. Παπανδρέου: Σύμβολο των αγώνων του λαού μας ο Γ. Χαραλαμπόπουλος

Τη μεγάλη λύπη του για το θάνατο του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάνοντας λόγο για έναν αγωνιστή σύμβολο των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου, το ήθος, η εντιμότητα και η αφοσίωσή του στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία, χαρακτήρισαν την πορεία του.

«Η προσφορά του στη Δημοκρατική Παράταξη και τη χώρα, υπήρξε μεγάλη και αποτελεί για όλους μας μια σπουδαία παρακαταθήκη την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να συνεχίσουμε», σημειώνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:

«Ένας αγωνιστής, σύμβολο των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία, έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Η μακρά αγωνιστική πορεία του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, ξεκίνησε από το Αλβανικό Μέτωπο και τη Μέση Ανατολή, απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό, συνεχίστηκε με τον Ανένδοτο Αγώνα και μετά, με την αντιδικτατορική του δράση απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών, για την οποία διώχθηκε, βασανίστηκε και εξορίστηκε.

Αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές του ΠΑΚ και μετείχε στις διαδικασίες για την Ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου.

Το ήθος του, η εντιμότητά του και η αφοσίωσή του στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία, χαρακτήρισαν την πορεία του.

Από όποια θέση κλήθηκε να υπηρετήσει τον δημόσιο βίο, ανταποκρίθηκε πάντα με σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος στις προσδοκίες του λαού μας.

Βουλευτής, υπουργός, αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Η προσφορά του στη Δημοκρατική Παράταξη και τη χώρα, υπήρξε μεγάλη και αποτελεί για όλους μας μια σπουδαία παρακαταθήκη την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να συνεχίσουμε. Όσοι αγωνιστήκαμε μαζί του, αισθανόμαστε αυτό το χρέος.

Η λύπη μου είναι μεγάλη.»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.