ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Καλαμαράκια γεμιστά με λευκά τυριά και πιπεριές

Προετοιμασία: 45 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά
Μερίδες: 6

Υλικά
• καλαμαράκια: 1 κιλό, μέτριου μεγέθους
• φέτα: 200 γρ. τριμμένη
• μυζήθρα ή μανούρι: 150 γρ. λιωμένο με πιρούνι
• κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
• κόκκινη πιπερίτσα: 1 καυτερή, ψιλοκομμένη
• πιπεριά Φλωρίνης: 1 ψιλοκομμένη
• ντομάτες: 3 ώριμες, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
• ντοματοχυμός: 1/2 φλιτζάνι
• λευκό κρασί: 1/2 φλιτζάνι
• λάδι: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού και λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
• αλάτι: όσο θέλετε
• πιπέρι: σε κόκκους

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε και πλένετε τα καλαμαράκια. Τα στραγγίζετε καλά και ψιλοκόβετε με το ψαλίδι τα κεφάλια τους. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι με τα ψιλοκομμένα κεφάλια των καλαμαριών. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις φρέσκιες πολτοποιημένες ντομάτες, την καυτερή πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης. Ψήνετε για 5΄.
2. Κατεβάζετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει το μείγμα προσθέτετε τα τυριά, αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Γεμίζετε τα καλαμάρια και τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα. Τα αραδιάζετε σ’ ένα ταψί και τα περιχύνετε με το χυμό ντομάτας και λίγο λάδι. Πασπαλίζετε με κόκκους πιπεριού και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 35΄- 40', στους 180 °C. (Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο, που αφαιρείτε προς το τέλος του ψησίματος) Σερβίρονται κρύα ή ζεστά κομμένα σε ροδέλες.

Πηγή : greekcook.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.