ΚΟΣΜΟΣ

Νέα ένταση και ένας νεκρός

«Κήρυξη πολέμου» από το Ισραήλ καταγγέλλει η Παλαιστίνη

«Κήρυξη πολέμου» προς τους Παλαιστίνιους και τους μουσουλμάνους χαρακτήρισε ο Μαχμούντ Αμπάς το κλείσιμο της Πλατείας των Τζαμιών από το Ισραήλ και τις πρόσφατες ενέργειες στην ανατολική Ιερουσαλήμ.

«Η συνέχιση των επιθέσεων αυτών και η συγκεκριμένη επικίνδυνη κλιμάκωση από το Ισραήλ συνιστούν κήρυξη πολέμου στον παλαιστινιακό λαό, στους αγίους τόπους του, και στο αραβικό και μουσουλμανικό έθνος«, είπε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος.

Ο Μαχμούντ Αμπάς απηύθυνε έκκληση για την ανάληψη «άμεσης δράσης» από τη διεθνή κοινότητα ώστε να σταματήσουν οι ισραηλινές ενέργειες.

Η προσαρτημένη και κατεχόμενη από το Ισραήλ Ανατολική Ιερουσαλήμ πλήττεται από εντάσεις που αυξάνονται εδώ και μια εβδομάδα. Οι ισραηλινοί αστυνομικοί σκότωσαν νωρίς σήμερα έναν Παλαιστίνιο, θεωρώντας τον ύποπτο για την επίθεση εναντίον του υπερεθνικιστή εβραίου ακτιβιστή Γεχούντα Γκλικ μερικές ώρες νωρίτερα. Ο Γκλικ τραυματίστηκε σοβαρά. Ενώπιον της έντασης αυτής, οι ισραηλινές αρχές αποφάσισαν κατ΄εξαίρεση να κλείσουν την Πλατεία των Τζαμιών, μέχρι νεωτέρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.