ΚΟΣΜΟΣ

Για την ανοικοδόμηση σχολείων

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι θα δώσει τα χρήματα από το βραβείο της για τα παιδιά της Γάζας

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διαθέσει το χρηματικό ποσό που συνοδεύει το βραβείο των Παιδιών του Κόσμου που μόλις έλαβε για την ανοικοδόμηση των σχολείων στη Λωρίδα της Γάζας.

«Τα χρήματα αυτά θα δοθούν εξ ολοκλήρου για την ανοικοδόμηση σχολείων για τα παιδιά της Γάζας. Πιστεύω ότι αυτό σίγουρα θα βοηθήσει τα παιδιά να συνεχίσουν τη σχολική τους εκπαίδευση, να λάβουν ποιοτική παιδεία», δήλωσε η 17χρονη Πακιστανή στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη βράβευσή της.

«Ήδη γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό υπέφεραν τα παιδιά από τις συρράξεις και τον πόλεμο στη Γάζα. Τα παιδιά αυτά έχουν ανάγκη τώρα την υποστήριξή μας, γιατί ζουν σε δύσκολες συνθήκες», υπογράμμισε η Μαλάλα Γιουσαφζάι.

Τα χρήματα θα δοθούν στην UNRWA, την υπηρεσία του ΟΗΕ που παρέχει βοήθεια στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, και αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την ανοικοδόμηση 65 σχολείων.

Το βραβείο των Παιδιών του Κόσμου ιδρύθηκε το 2000 από τη Σουηδία. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους για τα παιδιά όλου του κόσμου μέσω του οποίου ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος διεξάγεται μια ψηφοφορία για να επιλέξουν οι συμμετέχοντες τους υποψηφίους τους για το βραβείο.

Η Μαλάλα είναι η πρώτη ανήλικη –μετά την Άννα Φρανκ, η οποία τιμήθηκε μετά τον θάνατό της–, που λαμβάνει το βραβείο αυτό με το οποίο έχουν τιμηθεί μεταξύ άλλων ο Νέλσον Μαντέλα και ο Κόφι Άναν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.