ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Δεν μπορούσε να ζήσει

Μία 17χρονη είχε όγκο μεγέθους μπάλας ποδοσφαίρου στο στόμα (Video)

Η 17χρονη Γκρέις από το Κονγκό δεν μπορούσε να φάει, ούτε να καταπιεί. Είχε αναπτυχθεί στο κόκαλο της γνάθου της ένας όγκος μεγέθους μπάλας ποδοσφαίρου.

Ο όγκος δημιουργήθηκε, όταν η κοπέλα  ήταν 10 ετών στο κέντρο της σιαγόνας από κύτταρα που συνήθως κάνουν το σμάλτο των δοντιών. Σύντομα, το πρόσωπό της παραμορφώθηκε. Δεν ήταν μόνο όμως πως δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι και γι’ αυτό είχε σταματήσει να πηγαίνει στο σχολείο, σύμφωνα με τη Mirror.

grace c

Η έφηβη όμως στάθηκε τυχερή, καθώς ένας πάστορας «ανέβασε» στο διαδίκτυο την περιπέτειά της, αφού στα νοσοκομεία της αφρικανικής χώρας  δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Στην περιοχή βρέθηκε το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο του κόσμου, στο οποίο η 17χρονη υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για τη αφαίρεση του όγκου.

grace

Η  χειρουργική επέμβαση στη Γκρέις στο πλωτό νοσοκομείο διήρκεσε για περισσότερες από έξι ώρες. Ο επικεφαλής χειρουργός Γκάρι Πάρκερ δήλωσε μετά την επιτυχημένη επέμβαση: «Ήμασταν τυχεροί. Λίγες ημέρες ακόμη και δεν θα προλαβαίναμε. Ο όγκος πίεζε πλέον τη γλώσσα και έφραζε τους αεροφόρους σωλήνες. Έκλεινε τον λαιμό της και σύντομα δεν θα μπορούσε να πάρει αναπνοή.»

grace d

Για να πετύχει η επέμβαση χρειάστηκε να αποκολληθεί ολόκληρη η κάτω γνάθος, να καθαριστεί από τον όγκο και τα διαλυμένα δόντια, και στη συνέχεια να στερεωθεί με ειδικά καρφιά πάλι στο κρανίο. Οι γιατροί εικάζουν ότι σε μισό χρόνο η Grace, θα μπορεί να βάλει τεχνητά δόντια για να μπορεί πάλι να μασάει φυσιολογικά.

grace e

Το βίντεο:

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.