ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζήτησε μείωση των προσαυξήσεων κατά 90%

Μίχαλος: Να ξεκινήσει η ρύθμιση με τις 100 δόσεις

«Η επιχειρηματική κοινότητα αναμένει να υλοποιηθούν άμεσα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών που αποτελούν τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αφορμή τις πρόσφατες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών για άμεση επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος.

Ο κ. Μίχαλος ζητά η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία να γίνει σε 100 δόσεις και με μείωση των προσαυξήσεων κατά 90%. Κυρίαρχο ρόλο για την απόδοση της ρύθμισης θα παίξει η διαμόρφωση του επιτοκίου, το οποίο σήμερα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα της τάξης του 4,25%.

Όπως είπε ο ίδιος: «Όταν η Τράπεζα της Ελλάδας για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων καταβάλει επιτόκιο κατά μέσο όρο 1,8%, δεν μπορεί η επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους να υπερβαίνει το 2,5%. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει για μικρότερης χρονικής διάρκειας (72 μηνών) αποπληρωμή οφειλών άνω των 15.000 ευρώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, τότε θα πρέπει για τους πρώτους 12 μήνες να καταβάλλεται μειωμένη δόση κατά το ήμισυ λόγω της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας και να ενσωματωθεί το εναπομείναν ποσό στις 60 δόσεις που θα ακολουθήσουν. Ελπίζουμε, αυτή τη φορά, η κυβέρνηση να εισακούσει τις εισηγήσεις μας και να προχωρήσει σε αυτή τη ρύθμιση. Διαφορετικά, οι φορολογούμενοι που βρίσκονται σε δυσχερή θέση δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν και το κράτος θα συνεχίσει να χάνει έσοδα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.