ΕΛΛΑΔΑ

«Κλείδωσαν» οι αλλαγές

Μισθολόγιο δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο-Ποιοι θα είναι τα «θύματα»

Μισθολόγιο δύο ταχυτήτων στο δημόσιο προωθεί η συγκυβέρνηση ενόψει της τελικής αξιολόγησης της τρόικας.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και προβλέπει μείωση μισθού νεοπροσλαμβανομένων,  χωρίς να επηρεαστούν οι υπόλοιποι μισθοί των υπαλλήλων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», οι παρεμβάσεις που θα επικυρωθούν, μετά από συνάντηση των εκπροσώπων των δύο κυβερνητικών κομμάτων, αφορούν στη δημιουργία ενός νέου βαθμού, που θα εντάσσονται όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι για περίοδο δύο ετών, πριν μονιμοποιηθούν, χωρίς να επηρεάζονται οι υπόλοιποι μισθοί.

Παράλληλα συζητείται και η θεσμοθέτηση οικονομικών κινήτρων στους εκπαιδευτικούς, που διορίζονται στην περιφέρεια ως επίδομα ενοικίου, ενώ μετατίθενται για το μέλλον τυχόν μειώσεις στις προσωπικές διαφορές, που λαμβάνουν εργαζόμενοι στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Όσον αφορά τις απολύσεις, στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου, επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απόλυση 5.500 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να καλυφθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων, που είχε τεθεί στην αρχή του 2014.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Uncle K 11:06 31/10/2014

    Ε Βέβαια! Νέοι είναι και αντέχουν ..να τό πληρώσουν ολο οι πουστηδες! Για να ζήσουν αυτοί δεν τα φάγαμε, δεν τά κλέψαμε; Για χατίρι τους δεν δανειστήκαμε; Να πνιγούν αυτοί! Νέοι είναι και αντέχουν.
    Και που είστε εσείς οι Αθηναίοι, προσεκτικά γιατί γιατί σε κάθε καντούνι βρίσκεται κι ένας από δαύτους να σας φτύσει!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.