ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κ. Σκρέκας στο υπουργείο Ανάπτυξης

Ο Νίκος Δένδιας νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ο διάδοχος του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ο Νίκος Δένδιας είναι ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος διαδέχεται τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στη θέση αυτή με απόφαση του πρωθυπουργού, ανακοίνωση που δίνει τέλος στα σενάρια περί μίνι ανασχηματισμού.

"Αντιλαμβάνομαι πλήρως το μέγεθος της ευθύνης, ιδίως σε αυτή τη συγκυρία" δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας για τον ορισμό του στη θέση του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Δένδιας είπε: «Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μου έκανε την μεγάλη τιμή να με ορίσει Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Αντιλαμβάνομαι πλήρως το μέγεθος της ευθύνης, ιδίως σε αυτή τη συγκυρία. Ο κ. Κώστας Σκρέκας είναι νέος πολιτικός, με ήθος και γνώσεις, αλλά και με εμπειρία στην αγορά. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχει απολύτως στα καθήκοντά του ως υπουργός Ανάπτυξης».

Τη θέση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Ανάπτυξης καταλαμβάνει ο  βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, ο οποίος εισέρχεται την κυβέρνηση.

skrekas

Υπενθυμίζεται ότι, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα έχει  το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων στη νέα Ευρωπαική Επιτροπή υπό τον Ζαν Κλοντ -Γιούνκερ που επισήμως αναλαμβάνει καθήκοντα αύριο Σάββατο. Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας  συγκάλεσε κοινή συνάντηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και των μελών των Ανωτάτων Συμβουλίων των Κλάδων.

Τη Δευτέρα η ορκωμοσία 

Το απόγευμα της Δευτέρας θα γίνει  η ορκωμοσία του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια και του νέου υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα.

Νωρίτερα το μεσημέρι (13:00), ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια θα γίνει τη Δευτέρα (3/11) στις 13.00, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.