ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Σπίτια κάτω από τη θάλασσα

«Παράθυρο» στον βυθό (Photos)

Project για την δημιουργία σπιτιών, ξενοδοχείων και οικισμών μέσα στο βυθό αναπτύσσει η Αμερικανική εταιρία U.S. Submarine Structures.

Στα project της εταιρίας περιλαμβάνονται: η κατασκευή υποθαλάσσιου θέρετρου πέντε αστέρων στα νησιά Φίτζι , το H2OME, που περιγράφεται ως «η πρώτη υποθαλάσσια κατοικία στον κόσμο» και το OAC (Ocean Activity Center), που αποτελεί ένα ημι-καταδυόμενο κτήριο, με τον έναν εκ των τριών ορόφων του πλήρως βυθισμένο.

Η πρωτοπόρα εταιρεία επιχειρεί, όπως λέει, να δώσει μία απάντηση στο «πλημμυρισμένο μέλλον» της ανθρωπότητας βασιζόμενη στις έρευνες που επισημαίνουν την άνοδο της στάθμης του νερού σε παγκόσμιο επίπεδο κατά τα επόμενα χρόνια.

h2ome (1)

Τα έργα της απευθύνονται «σε όλους όσους αναρωτιούνται ,κοιτώντας τον ωκεανό, πως θα ήταν να ζουν σε μια υποθαλάσσια κατοικία» διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της εταιρίας , η οποία υπόσχεται ότι κάνει «αυτό το όνειρο πραγματικότητα».

spitia b

 

Ο ρομαντισμός βέβαια σταματά εκεί, καθώς τα υπέρογκα ποσά που θα χρειαστεί να διαθέσει ένας υποψήφιος αγοραστής είναι της τάξης των 10 εκατ. δολαρίων ανά τετραγωνικό ..ωκεανού και μάλλον τελικά δεν απευθύνονται «σε όλους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.