ΚΟΣΜΟΣ

Δημοσκόπηση για τις εκλογές στη Βραζιλία

Πήρε κεφάλι η Ρούσεφ έναντι του Νέβες

Η νυν πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ έκανε ένα δυναμικό ...comeback αναφορικά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων ενόψει του δεύτερου και τελικού γύρου των προεδρικών εκλογών που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 26 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα η Ρούσεφ προηγείται του αντιπάλου της Αέσιο Νέβες στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων αλλά με την τελική έκβαση της προεδρικής μάχης να φαντάζει εξαιρετικά αμφίρροπη.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Datafolha η νυν πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ κερδίζει το 46% των προτιμήσεων των πολιτών έναντι του 43% που προτιμά τον Αέσιο Νέβες. Σε μια προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας την περασμένη Τετάρτη, ο Νέβες κρατούσε τα δημοσκοπικά πρωτεία καθώς κέρδιζε το 45% έναντι του 43% για τη Ρούσεφ. Παρά την ανατροπή του σκηνικού η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι θεωρητικά ασήμαντη, καθώς είναι εντός του περιθωρίου του στατιστικού σφάλματος.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Datafolha μέτρησε επίσης ότι ακόμη και αν αφαιρεθούν οι αναποφάσιστοι και τα λευκά ή άκυρα ψηφοδέλτια η διαφορά της Ρούσεφ από τον Νέβες αυξάνεται μόνο κατά μία ποσοστιαία μονάδα με την πρόεδρο να καταλαμβάνει το 52% και τον διεκδικητή της προεδρίας το 48% των προτιμήσεων των εκλογέων.

Η δημοσκόπηση της Datafolha έγινε σε δείγμα 4.389 ψηφοφόρων τη Δευτέρα για λογαριασμό του ομίλου μέσων ενημέρωσης Globo και της εφημερίδας Folha de S.Paulo.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.