ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δεύτερες σκέψεις» μετά το χρηματιστηριακό σοκ

Reuters: Η Αθήνα αλλάζει γνώμη και δεν φεύγει από το μνημόνιο

Στάση αλλάζει η Ελλάδα σχετικά με την έξοδό της από το δανειακό πρόγραμμα, εκτιμούν οι εταίροι της χώρας στην ευρωζώνη, όπως μεταδίδει το Reuters, προσθέτοντας ότι, ενδεχομένως να ζητήσει μία πιστωτική κάλυψη, προκειμένου να αντικαταστήσει τα κεφάλαια από το ΔΝΤ.

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης είπαν  στο πρακτορείο ειδήσεων  ότι η Ελλάδα φάνηκε να έχει δεύτερες σκέψεις για την επιστροφή της σε χρηματοδότηση μόνο από τις αγορές «έπειτα από την πίεση των ευρωπαϊκών δυνάμεων αλλά και των αγορών, οι οποίες ξεπούλησαν ελληνικά ομόλογα αυτή την εβδομάδα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Ευρωπαίοι αντιδρούν στα σχέδια της Αθήνας για τερματισμό του δανεισμού από το ΔΝΤ «το οποίο είναι αντιδημοφιλές στην Ελλάδα και προκαλεί πολιτικά προβλήματα».

«Υπάρχει αναγνώριση από την ελληνική πλευρά ότι μια συνολική αποκοπή από τα προγράμματα της ευρωζώνης και του ΔΝΤ δεν είναι προς το συμφέρον τους», δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Άλλος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι η απότομη αύξηση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα είναι «προσγείωση στην πραγματικότητα».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι συζητήσεις που έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, βοήθησαν την ελληνική πλευρά να αλλάξει γνώμη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.