ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Σαμαράς – Καραμανλής, για τα μάτια του κόσμου;

«Γιατί είναι είδηση να τσιμπήσουν μαζί δύο φίλοι;». Αν κάποιος αποδεχθεί τη χθεσινή «διαρροή» από πλευράς Μαξίμου σχετικά με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην Πρωθυπουργό και προκάτοχό του στη Νέα Δημοκρατία Κώστα Καραμανλή, το συμπέρασμα ανακύπτει αβίαστα: οι δύο άνδρες μίλησαν, στη μία ώρα που βρέθηκαν στο Χίλτον, για τα παλιά, για τα παιδιά τους (σ.σ. ο Σαμαράς μπορεί να δώσει συμβουλές καθώς τα δικά του είναι πολύ μεγαλύτερα), για το champions league.

«Ήταν μία γενική πολιτική συζήτηση, χωρίς δια ταύτα». Αν, πάλι, κάποιος υιοθετήσει την «καραμανλική» εκδοχή, τότε οι δύο άνδρες συνομίλησαν λίγο – πολύ όπως συζητούμε όλοι μας. Έχοντας προφανώς δυνατότητα βαθύτερης ανάλυσης αλλά το πλαίσιο είναι λίγο ως πολύ συγκεκριμένο: τί θα γίνει με την αξιολόγηση, με τη γραμμή πίστωσης, με την Προεδρική εκλογή.
Παρά τους... χλιαρούς τόνους, η «καραμανλική» εκδοχή των γεγονότων μοιάζει πιο αληθοφανής αλλά και πάλι δεν προσεγγίζει την ουσία.

Διότι, ευλόγως, το μυαλό όλων πήγε σε συγκεκριμένα πράγματα:
Συζήτησαν για τους 180;
Και, κυρίως, συζήτησαν για πρόσωπα υποψηφίων;
Κι αν ναί, ο Σαμαράς έθεσε στον Καραμανλή ζήτημα δικής του υποψηφιότητας για την Προεδρία;
Και ο τελευταίος τί απάντησε; Οριστικά όχι, όπως αφήνει να εννοηθεί; Ή το άφησε να εκκρεμεί, ανάλογα και με τις συνθήκες που θα υπάρξουν τον Ιανουάριο;
Ή, πάλι, μήπως ο Σαμαράς μετέφερε στον Καραμανλή ότι, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, η αξιολόγηση δεν κλείνει, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί και, συνεπώς, επανήλθε σε μία παλαιότερη συζήτησή τους περί επιτάχυνσης των εξελίξεων;
Είναι προφανές ότι απάντηση, χθες, δεν υπήρξε. Και πιθανόν δεν θα υπάρξει, πριν οι ίδιες οι εξελίξεις τη δώσουν.
Ωστόσο, υπάρχει και μία ακόμη εκδοχή, που μοιάζει ισχυρή.
Όλα αυτά τα πολύ σοβαρά, και άλλα σοβαρότερα, Σαμαράς και Καραμανλής θα μπορούσαν κάλλιστα να τα συζητήσουν με μεγαλύτερη άνεση αλλού. Στη Μουρούζη, όπου βρίσκεται το γραφείο του Πρωθυπουργού, στην Παναγή Κυριακού που είναι το άνδρο του καραμανλισμού, σε τρίτο χώρο, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Κι όμως, κατόπιν πρωτοβουλίας και πρόσκλησης του κ. Σαμαρά, επέλεξαν το Χίλτον. Για να είναι βέβαιο ότι τη μία ώρα που έμειναν, θα τους δουν. Γεγονός που, εν αναμονή βέβαια και όσων θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η συνάντηση ήταν μάλλον για τα μάτια του κόσμου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.