ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαρδέλες παστές

Υλικά

1 κ. μέτριες σαρδέλες,
αλάτι,
λάδι και ξύδι

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα εντόσθια και το κεφάλι. Τις ξεπλένουμε, τις αφήνουμε σε μπολ με ξύδι για 4-5 ώρες και τις στραγγίζουμε.
Τοποθετούμε σε ένα μπολ με καπάκι μια σειρά σαρδέλες, ρίχνουμε αλάτι να τις σκεπάζει καλά, απάνω βάζουμε δεύτερη σειρά και πάλι αλάτι.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4-5 ημέρες, ανάλογα το μέγεθός τους, κατά διαστήματα αδειάζουμε τα υγρά που θα βγάζουν.
Όταν είναι έτοιμες, (δοκιμάζουμε μια ακρούλα να είμαστε σίγουρες) τις ξεπλένουμε από το αλάτι, βγάζουμε το κεντρικό κόκκαλο, βγαίνει πολύ εύκολα τώρα, τις τοποθετούμε σε καθαρό μπολ και τις καλύπτουμε με λάδι και ξύδι.
Τις διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή : www.mageirikesdiadromes.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.