ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές Βενιζέλου με Σαμαρά και σειρά υπουργών

Σε συνεχή κινητοποίηση για την αντιμετώπιση της καταστροφής

Δεν πρόλαβαν να χαρούν από την ψήφιση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τους ‘πανηγυρισμούς’ στο ΠΑΣΟΚ, πρόλαβε η θεομηνία που έπληξε την Αθήνα χθες, από το μεσημέρι και μετά.

Οι εικόνες καταστροφής σε περιοχές του Πειραιά, του Περιστερίου, του Μενιδίου και πολλές ακόμα, έβαλαν τις δικές τους προτεραιότητες, για την αντιμετώπιση ενός κινδύνου που –σύμφωνα με τα δελτία καιρού- μέλλει να συνεχιστεί.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν συνεχώς σε επικοινωνία, τόσο με τον Αντώνη Σαμαρά που βρισκόταν εκτός Ελλάδας στην Σύνοδο Κορυφής, όσο με τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς στην Ελλάδα, από τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, ως τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, προκειμένου να βρεθεί ο δέον τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης την στιγμή που συνέβαινε, αλλά και ανακούφισης των πληγέντων αμέσως μετά.

Στις κυβερνητικές αυτές επαφές, προτεραιότητα δόθηκε στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού άμεσα και την αντιμετώπιση της καταστροφής πριν επεκταθεί, αλλά και η δημιουργία των συνθηκών που θα εμποδίσουν νέες τέτοιες εικόνες σήμερα και για όσο διαρκέσει η κακοκαιρία. Αμέσως μετά, στην ζυγαριά μπαίνει η αποκατάσταση το συντομότερο δυνατό των ζημιών που έχουν επέλθει και η ανακούφιση όσων επλήγησαν, πολλοί εκ των οποίων αντιμετώπιζαν ως και πρόβλημα διανυκτέρευσης χθες.

Και κάπως έτσι, στο ΠΑΣΟΚ, η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, η ψήφιση της οποίας έμελλε να παρουσιαστεί –και δικαίως σε έναν βαθμό- ως νίκη του κόμματος και μία κίνηση σε προοδευτική κατεύθυνση υπέρ της διευκόλυνσης των πολιτών από την κυβέρνηση, πέρασε σε δεύτερη μοίρα…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.