ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ψηφιακή ...αποκατάσταση

Οι Σφίγγες της Αμφίπολης με τα κεφάλια και τα φτερά τους

Έπειτα από την ανακάλυψη του κεφαλιού της Σφίγγας στην Αμφίπολη, ο blogger Παναγιώτης Κρουκλίδης θέλησε να «αποκαταστήσει» τα αγάλματα των Σφιγγών όπως θα ήταν με τα κεφάλια και τα φτερά στη θέση τους.

Στο προσωπικό του blog από την Ιταλία απεικόνισε με τον δικό του τρόπο και τις δύο Σφίγγες ολόκληρες, βάζοντας ακόμη και τα χρώματα που πιθανότατα κοσμούσαν τα μαλλιά τους.

sfigges

sfigga

Ταυτόχρονα έχουν εμφανιστεί και τα τρισδιάστατα βίντεο περιήγησης εντός του τάφου. Το πιο πρόσφατο βίντεο δημιούργησε και ανήρτησε στο YouTube ο χρήστης Νικόλαος Αλεξάνδρου. Με τίτλο «Ο Τάφος της Αμφίπολης» ο χρήστης ξεκινά την περιήγησή του από την είσοδο που κοσμούν οι δύο ακέφαλες σφίγγες και φτάνει έως το εντυπωσιακό ψηφιδωτό με την Αρπαγή της Περσεφόνης. Εκεί ανοίγει η μαρμάρινη θύρα και εμφανίζεται ένας σκοτεινός θάλαμος, στον οποίο όλοι ανυπομονούν να δουν τι κρύβει στο εσωτερικό του.
Με τη φράση «συνεχίζεται...» ο Ν. Αλεξάνδρου «υπόσχεται» να συνεχίσει την περιήγηση με όσα ευρήματα προκύψουν από τον επόμενο θάλαμο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.