ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα κάνετε την Αυστραλία σπίτι σας!»

Σκληρή καμπάνια εναντίον των μεταναστών στην Αυστραλία

«Σε καμία περίπτωση δεν θα κάνετε την Αυστραλία σπίτι σας!» αναφέρει με τονισμένα κόκκινα γράμματα η αφίσα της καμπάνιας που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Η αφίσα παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή και κυκλοφορεί σε πέντε διαφορετικές εκδόσεις με το σύνθημα και τις οδηγίες να αναγράφονται στα αγγλικά και σε μερικές ακόμη πακιστανικές και ινδικές διαλέκτους. Κάτω από την προειδοποίηση που κυριαρχεί στη φωτογραφία, ξεκαθαρίζεται πως όποιο σκάφος ή πλοιάριο εντοπιστεί να επιχειρεί παράνομη είσοδο στα χωρικά ύδατα της Αυστραλίας θα αναχαιτίζεται και θα οδηγείται στα ανοιχτά.

Το σενάριο μοιάζει ακόμη πιο απάνθρωπο με την εικόνα ενός μικρού σκάφους να βρίσκεται εν μέσω έντονης θαλασσοταραχής που συμπληρώνει την καμπάνια. Αυτό που επίσης ξεκαθαρίζεται από την αφίσα είναι πως η οδηγία-προειδοποίηση δεν κάνει διακρίσεις σε οικογένειες, ή παιδιά και απευθύνεται σε όλους. Αναμενόμενο ήταν να υπάρξει πληθώρα αντιδράσεων και πολλές διαμαρτυρίες από οργανώσεις.

Ο μ.κ.ο. Refugee Action Coalition Sydney κατηγορεί ανοιχτά την κυβέρνηση της Αυστραλίας για ευτελισμό της ανθρώπινης ζωής και βαρβαρότητα, υπογραμμίζοντας πως η καμπάνια είναι ντροπή για τη χώρα του. Ωστόσο οι υποστηρικτές της καμπάνιας την υπερασπίζονται αναφέροντας πως ένα τόσο σκληρό μήνυμα μπορεί να σώσει ζωές μια και θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για την παράνομη μετανάστευση. Οι πολέμιοι της καμπάνιας και της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής πάνω στο ζήτημα ζητούν την απόσυρσή της και υπενθυμίζουν στην κυβέρνηση ως αν πραγματικά ενδιαφέρεται να σώσει ζωές θα πρέπει αντί να αναχαιτίζει τα σκάφη στην άγρια θάλασσα να φροντίζει ώστε να οι μετανάστες να είναι ασφαλείς και μετά να επιστρέφουν στις πατρίδες του.

Magnify Image

Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.